Prop de 300 persones passen pels 'Dilluns amb l'alclade' de l'Ajuntament de Reus

El programa de proximitat tanca la tercera edició | El soroll i la mobilitat, entre les qüestions més recurrents
El programa 'Dilluns amb l'alcalde' ha servit per transmetre les queixes i problemes dels veïns | Jordi Olària Gras

 

Gairebé 300 persones han passat per alguna de les sessions dels 'Dilluns amb l'alcalde'. Es tracta d'un dels programes de proximitat que ha posat en marxa, en el tram final del mandat, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. De manera rotativa i cada quinze dies, el batlle s'ha trobat amb els veïns de Reus que s'apropessin als centres cívics de la ciutat per fer-li arribar les seves queixes, reivindicacions o problemes de cada barri de la ciutat.

 

Amb la sessió d'aquesta setmana s'ha tancat la tercera edició del programa, per on han passat, segons s'explica des de l'Ajuntament de Reus, 299 persones, una mitjana de setze per sessió. S'han tractat, afegeixen, 615 qüestions diferents, la majoria de les quals, una de cada tres, de fet, relacionades amb la via pública. Les segueixen les preocupacions en relació a competències de la Guàrdia Urbana, com la mobilitat, i altres problemes dels àmbits del medi ambient i el transport.

 

Imatge d'arxiu d'una sessió de 'Dilluns amb l'alcalde' | Jordi Olària Gras

 

La via pública, protagonista de les queixes

Des de la primera edició dels 'Dilluns amb l'alcalde', la via pública ha centralitzat la majoria de les queixes rebudes. Des de la manca d'il·luminació d'algunes zones, als sorolls al voltant de bars i locals d'oci nocturn, o la ubicació de les parades de bus urbà. La particularitat del programa que més s'ha destacat des d'alcaldia és que no hi ha un registre de cita prèvia.

 

A les trobades hi van veïns a títol individual, però també membres d'associacions veïnals o altres entitats de cada barri de Reus en representació dels seus associats. S'ha convertit, segons expliquen alguns dels veïns que hi han participat, en una via directa de comunicació. Pellicer ha participat en aquestes trobades acompanyat d'assessors municipals, que han pres nota i registre dels problemes per transmetre'ls a la regidoria pertinent.

 

Veïnes del barri Immaculada denuncien la situació que es viu amb els ocupes | Jordi Olària Gras

 

Denúncies greus contra la convivència

Més enllà de fanals, parades de bus o soroll, el programa també ha servit, puntualment, per denunciar, per exemple, les amenaces que haurien proferit els inquilins d'un bloc ocupat al barri Immaculada. Un bloc que va quedar a mig construir i que, per tant, no té totes les connexions acabades; això provoca, segons els veïns, que hi hagi aigües fecals a la via pública.

"POLÍTICA: La CUP de Reus vol evitar el pacte PDECat-PSC-ERC que preveu després del 26-M" "OFERTA DE FEINA: Convoquen 20 places de Guàrdia Urbana a Reus!"