Dos serveis de bus gratuït i més aparcament per anar al Cementiri de Reus

El dispositiu de mobilitat de cara a Tots Sants vol reduir la presència de vehicles a la zona del Cementiri
Passadís central del Cementiri de Reus des de l'entrada | Jordi Olària Gras

 

L'Ajuntament de Reus ha previst un reforç important per facilitar la mobilitat al voltant del Cementiri General de cara a la celebració de Tots Sants. Destaca l'establiment d'un autobús llançadora gratuït des de l'aparcament del costat de l'Institut Escola Pi del Burgar. S'ampliarà la freqüència de pas de la línia de Reus Transport que habitualment ja connecta la ciutat amb el Cementiri i que, divendres vinent, serà gratuïta. Per a casos de necessitat, també s'ampliaran les places d'aparcament a les mateixes instal·lacions de la carretera de Montblanc.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Més hores d'obertura i més maneres d'arribar al Cementiri General de Reus. Amb aquesta filosofia s'ha pensat el dispositiu de mobilitat que, aquest dijous, l'Ajuntament de Reus ha presentat de cara a Tots Sants i els dies anteriors i posteriors. Des d'aquesta setmana i fins al pròxim dissabte dos de novembre, les instal·lacions funeràries obren de manera ininterrompuda entre nou del matí i set del vespre.

 

A més, els dies de més activitat, és a dir, des de dimecres 30 d'octubre fins al divendres 1 de novembre, l'hora d'obertura serà les set del matí. No és l'únic que s'amplia en aquestes dates, i és que Reus Transport també intensificarà la línia d'autobús regular que va al Cementiri. Els dies 29, 30 i 31 d'octubre funcionarà entre les nou del matí i dos quarts de set de la tarda amb una freqüència de pas d'una hora.

 

Montserrat Flores, regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus | Jordi Olària Gras

 

Dos serveis gratuïts de bus per anar al cementiri

El dia 1 de novembre, però, el servei s'oferirà entre les nou menys deu del matí i fins a les set de la tarda amb una freqüència de pas de quinze minuts i de manera gratuïta. També serà gratuït el bus llançadora que s'habilitarà des de la rotonda de l'avinguda de Marià Fortuny. Es concep l'aparcament alternatiu situat al costat de l'Institut Escola Pi del Burgar com el lloc on deixar el cotxe per anar a visitar els difunts del cementiri.

 

«Busquem que hi hagi cotxes que ja no hi vagin, que s'acostin a aquesta zona de la ciutat, però no arribin al Cementiri», explica Montserrat Flores, regidora responsable de Serveis Funeraris Reus Baix Camp. Durant el dia 1 de novembre, entre nou del matí i set de la tarda, cada quinze minuts sortirà un autobús gratuït que recollirà els que hagin aparcat al costat del centre educatiu i farà parada, també, al polígon Dyna, la segona zona que es preveu que s'utilitzi d'aparcament dissuasori.

 

Façana exterior del Cementiri General de Reus | Jordi Olària Gras

 

S'amplien les places d'aparcament al cementiri

Mirant l'entrada principal del cementiri, a mà dreta, s'habilitarà un solar per encabir-hi 200 places d'aparcament. Es tracta d'un terreny propietat de Pujol Elements S.A. i que l'empresa ha cedit a l'Ajuntament. Des d'aquest mateix cap de setmana, els cotxes podran estacionar-hi, tot i que la voluntat del consistori és que, per Tots Sants, l'utilitzin específicament aquelles persones amb mobilitat reduïda o amb dificultats per desplaçar-se. A la part posterior del cementiri també s'habilitarà un espai per a aparcar-hi «que hem de tenir a minimitzar», matisa Montserrat Flores.

 

Les visites nocturnes teatralitzades, a mitjans de novembre

Aquesta setmana s'havien de celebrar les visites nocturnes teatralitzades al Cementiri General de Reus. L'activitat cultural té un notable seguiment i, enguany, les 450 entrades que hi ha disponibles sumant els nou passis es van esgotar en vint minuts. El temporal d'aquesta setmana, però, va fer suspendre aquestes visites, tot i que es volen reprogramar «a meitats de novembre».

 

Serviran les mateixes entrades ja adquirides, i una de les possibilitats, encara per confirmar, seria recuperar-les la segona setmana sencera de novembre. Des del govern local, però, s'explica que quan hi hagi una data definitiva s'anunciarà perquè aquells ciutadans que haguessin obtingut una entrada la puguin aprofitar.