La temporada hivern primavera 2020 del Teatre Bartrina aplegarà 18 espectacles en 22 representacions diferents

Divuit espectacles ompliran el Teatre Bartrina de Reus durant el primer semestre de l’any

La temporada d’hivern i primavera 2020 farà una aposta pel talent local, els espectacles familiars i buscarà atraure el públic jove | La programació donarà el tret de sortida el 26 de gener amb el músic Lluís Capdevila

L’aposta pel talent local de qualitat, els espectacles familiars i l’objectiu d’atraure el públic jove. Aquestes són les principals línies d’actuació de la programació d’hivern i primavera 2020 del Teatre Bartrina de Reus, que començarà el 26 de gener del pròxim any amb Lluís Capdevila en concert i finalitzarà el 30 de maig amb ‘Solitud’, de Víctor Català. En total pujaran a l’escenari del Bartrina 18 espectacles en 22 representacions diferents. Pots consultar el programa sencer en el següent enllaç.

El Consorci del Teatre Bartrina vol potenciar el públic jove, d’entre 12 i 35 anys, i per fer-ho realitzarà un descompte especial associat del 50% en les obres i espectacles identificades per aquest sector de la població. Aquest descompte estarà associat al Carnet Jove i a la Targeta Jove de Reus. A banda, es continuarà apostant per seguir formant part d’ESCENA 25, la campanya social impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per tal d’afavorir l’accés als joves d’entre 18 i 25 anys a la resta d’espectacles de la temporada.

Imatge de la presentació de la programació hivern primavera 2020 del Teatre Bartrina
Imatge de la presentació de la programació hivern primavera 2020 del Teatre Bartrina | Adrià Morte

Aposta pel talent local del territori

La temporada del primer semestre del 2020 presenta una programació que «busca qualitat i un punt alternatiu», ha assegut el regidor de Cultura, Daniel Recasens. Tant per la temàtica com per la posada en escena, equilibrada pel que fa als temes, a les disciplines i a les franges d’edat a qui es dirigeix. A més, segons Recasens és «una programació amb un interès pel territori amb companyies de talent local com Tebac, La Gata Borda o Clownc. Una programació que busca ser a prop del que s’està fent bé aquí».

El pressupost destinat a la programació és de 66.000 euros i la venda d’entrades i packs Bartrina començarà el dia 17 de desembre, tot i que la renovació d’abonaments es pot fer fins al 10 de desembre i els nous abonaments estaran a la venda els dies 11, 12 i 13 de desembre.

La programació hivern primavera 2020 del Teatre Bartrina compta amb un pressupost de 66.000 euros
La programació hivern primavera 2020 del Teatre Bartrina compta amb un pressupost de 66.000 euros | Cedida

Espectacles per a tota mena de públic

Per una altra banda, durant aquests mesos el Teatre Bartrina acollirà una nova edició del Black Music Festival. Aquest cop amb dos concerts ben diferenciats, el primer serà el de Monica Green, en formació de sextet i que recopilarà els millors temes dels seus 30 anys de carrera. El segon serà a càrrec del duet AIALA, una jove emergent formació que ha estat triada des de la mateixa regidoria de Joventut, per tal de commemorar els 10 anys del Casal de Joves de la ciutat.

Pel que fa al públic familiar, s’han programat dos espectacles. 'LITTLE NIGHT' adreçat a la franja de 18 mesos i fins a 3 anys, del qual es faran tres sessions i 'Mon pare és un ogre!', per a públic a partir de 10 anys, el qual serà accessible per a persones sordes en Llengua de Signes Catalana (LSC).

En termes d’accessibilitat, des del Teatre Bartrina, es portarà a terme la representació de 'ABANS QUE ES FACI FOSC', amb Míriam Iscla, fent que aquesta funció sigui adaptada per a persones amb discapacitat sensorial.

Finalment, també durant aquests primers mesos de l’any es desenvoluparà la segona edició del projecte educatiu TOTS DANSEN, una aposta per la dansa que parteix de la part pedagògica per poder arribar al públic i als artistes del futur. A més, també cal destacar que el Teatre Bartrina també serà seu, com cada any, del Trapezi i del Concurs Exposició Nacional de Roses.


Comentaris