Doctor Prats i Roba Estesa, caps de cartell de la Festa Major de Misericòrdia de Reus

La Festa Major comptarà amb 200 actes entre el 13 de setembre i el 13 d'octubre
El cartell de Misericòrdia és obra dels fotògrafs Ferran Estivill i Martí Sans. | Jordi Olària

 

Quan falten 26 dies per la Mare de Déu de Misericòrdia s'ha presentat el cartell i el programa de la segona Festa Major de Reus. El regidor de Cultura i Educació de l'Ajuntament, Daniel Recasens, ha mostrat el cartell al costat dels seus autors, els fotògrafs Ferran Estivill i Martí Sans, i també ha fet públic el programa. Comptarà amb Doctor Prats i Roba Estesa com un dels plats forts de les festes de Misericòrdia.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquests concerts tindran lloc el divendres 20 de setembre a la plaça Llibertat i, per tant, seran gratuïts. Roba Estesa presentarà el seu segon disc, Desglaç, que manté l'aposta del grup per la música festiva i combativa d'arrel tradicional. Doctor Prats, ha ironitzat el regidor, «ja començava a tocar que vingués a Reus, quan ha tombat la Seca i la Meca».

 

El cartell s'ha fet a partir d'un joc de construcció de fusta, tal com s'ha explicat, per reproduir l'àmbit més festiu i juganer de les festes, i per mostrar que no hi ha un protagonista clar d'aquestes dates més enllà, potser, del Santuari de Misericòrdia. «La Festa està en construcció permanent», ha reblat el regidor de Cultura i Educació.

 

Imatge dels elements de fusta a partir dels quals s'ha fet el cartell de Misericòrdia | Jordi Olària Gras

 

El foc, protagonista de Misericòrdia

Les festes de Misericòrdia comptaran amb uns 200 actes, s'allargaran fins al 13 d'octubre i tindrà 166.000 euros de pressupost. És «una Festa que en diem petita, però que la podem fer tan petita o tan gran com vulguem», ha sentenciat Daniel Recasens. Un dels protagonistes del programa és el foc, principalment el dia 25 de setembre, amb la baixada i la Carretillada, però també abans.

 

El dia 21 hi haurà l'A Reus, Correfoc!, que comptarà amb les colles de Ribes, La Canonja i Vila-seca, i amb cinc bèsties convidades, a més dels elements de foc de Reus. La novetat d'enguany és la setmana de separació que hi haurà amb el correfoc infantil. «S'aparta del dels adults per donar-li el pes específic que ara no tenia», ha aclarit el regidor de Cultura i Educació.

 

Imatge del cartell de Misericòrdia i del regidor Daniel Recasens i els fotògrafs Ferran Estivill i Martí Sans | Jordi Olària Gras

 

La Diada castellera

El dia 5 d'octubre se celebrarà la Diada del Mercadal, que es programa cada dos anys, quan no se celebra el Concurs de Castells de Tarragona. En aquest cas, recorda Recasens, «després de l'ensurt de Gràcia, esperem que sigui una diada molt reeixida». Els Xiquets de Reus segur que s'ho prendran com una de les dates crucials de la temporada, i estaran acompanyats dels Castellers de Vilafranca, la Jove de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i la Vella de Valls.

 

 

Traca final de l'estiu

Des de divendres 13 de setembre, la ciutat posarà en marxa tots els actes previstos per celebrar Misericòrdia. A Reus suposa el final definitiu de l'estiu i l'arrencada del nou curs, amb un calendari que tornarà a acabar per Sant Pere, per tornar a donar pas a l'estiu. La baixada del Seguici Festiu des de la plaça de la Pastoreta fins al Santuari, l'actuació dels Xiquets de Reus, el Ball Solemne curt de l'Àliga i la Baixada i la Carretillada de Diables posaran punt final a gairebé dues setmanes d'actes diversos.

 

Les revetlles, el dia 24 de setembre a la nit, suposaran el punt àlgid d'oci nocturn i musical, però no l'únic. L'Orfeó Reusenc tornarà a oferir l'espectacle Misericòrdia: de Reus al cel a la Prioral de Sant Pere, i juntament amb concerts, castells, correfoc, sardanes i actes per a tots els gustos ompliran el programa de la Festa Major petita de la capital del Baix Camp.