La curiosa esquela reusenca d'un fill a la seva mare

Aquest dimarts 14 de gener la premsa escrita tarragonina recollia l’esquela d’Edelmira Banús i Pons, vídua de Josep Campi i Escriu —qui va morir a Reus el 1981. Es tractava del recordatori de la defunció de la senyora Campi, que havia mort feia 3 anys, el 14 de gener del 2017. El recordatori publicat en diversos mitjans de comunicació de paper anava acompanyat d’un singular text del seu fill, de nom Pere, on deia el següent: «Mare, els llogaters dels pisos primer i segon de la casa bonica del carrer Mallorca de Barcelona finalment ja han marxat. El del primer el gener de l’any passat i el del segon aquest octubre passat».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquest recordatori és una mostra de l'estima que el fill té per la seva mare, el qual cada any publica —de la mateixa forma que ho fa també per al seu pare— per explicar-li els fets més destacables que han passat en la seva vida anualment. En aquesta ocasió, els llogaters de tota la vida han deixat els pisos de Barcelona i com a fet significant per a la família, en Pere va decidir comunicar-li a la seva mare.

 

Imatge de la curiosa esquela publicada a la premsa escrita | Cedida

 

En Pere inicia el recordatori amb una mostra més del gran impacte que va tenir la seva mare a la seva vida, amb unes boniques paraules: «Estimada Mare, els teus valors han estat els fonaments sobre els quals he crescut personalment i professionalment. Del teu exemple i ensenyament he après a ser la persona que sóc» i conclou l’anunci dient «el teu llegat de lluita, persistència, perseverança i coratge m’acompanya sempre». Finalment, el text acaba amb la signatura d’en Pere, familiars i amics, en perseverant record.