URGENT

Una veïna de Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Dos possibles casos de coronavirus al Baix Penedès, investigats

Vidres Sanromà dona el seu fons empresarial i familiar a l'Arxiu Municipal de Reus

Va ser la primera empresa agremiada de Catalunya en dedicar-se a la fabricació de vidres plans
Imatge del moment de la donació dels fons comercial de Vidres Sanromà i del fons familiar Sanromà a l'Arxiu Municipal de Reus. | TarragonaDigital

 

L'Arxiu Municipal de Reus està d'enhorabona: aquest dijous, 5 de desembre, ha rebut la donació de fons documentals de gran valor històric per a la ciutat. La família Sanromà, propietària d’una de les empreses de Reus amb més de 100 anys, coneguda avui com a Vidres Sanromà, ha fet donació de documentació empresarial i de documentació familiar. La documentació ingressada comprèn en període de 1856 a 1959 i el volum és d’uns 4,4 metres lineals.

 

El conjunt documental lliurat per part de la família té un gran interès informatiu, cultural i històric en la mesura que el fons comercial és testimoni de l’activitat mercantil d’una empresa nascuda a Reus i que va ser la primera de Catalunya en dedicar-se a la fabricació de vidres plans; mentre que el fons familiar testimonia els afers privats —administracions de béns— i les activitats personals i publiques d’una família reusenca —de mitjans del segle XIX fins a mitjans del segle XX— vinculada al comerç.

 

La regidora Flores celebra la donació a l'Arxiu Municipal

L'acte de signatura de la donació ha comptat amb la presència de la directora de l’Arxiu, Elisenda Cristià, i la restauradora-conservadora Anna Ferran i, a banda de la família Sanromà, també hi ha estat la regidora del ram, la titular Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores (ERC), que ha celebrat la donació i ha animat a la resta d'empreses històriques de la ciutat a seguir els passos dels Sanromà en una sèrie de tuits al seu compte: