Més dones que homes i més cares noves que conegudes al plenari de Reus

La diferència, en tots dos casos, és d'una sola persona | El dia 10 se celebrarà el darrer plenari del mandat, el dels adéus
Sessió del ple de Reus d'aquest dilluns, 1 d'abril | Jordi Olària Gras

 

El plenari de l'Ajuntament de Reus, com a la resta de municipis, es constituirà el pròxim quinze de juny. Abans encara hi haurà un darrer plenari amb l'anterior composició, de tancament del mandat 2015 - 2019. Serà el plenari dels adéus per a bona part dels que en formen part, un total de catorze regidors i regidores trepitjaran el saló de plens, a priori, per darrera vegada.

Una vegada analitzats els resultats, i a l'espera que les negociacions per formar govern produeixin algun resultat, la radiografia que es pot fer és la de la paritat al nou saló de plens, així com la de la renovació de cares en funció dels representants de cada partit que en formaran part. Tot i que aquesta és la distribució que han deixat les eleccions d'aquest diumenge, tampoc seria estrany que s'acabessin produint canvis com a conseqüència de les converses d'aquests dies.

El ple d'abril se celebra aquest dilluns | Jordi Olària Gras

 

Catorze regidors deixaran el saló de plens de Reus

El PDECat acomiadarà Marc Arza, Joaquim Enrech i Dolors Sardà, mentre que la CUP dirà adéu a Mariona Quadrada, Oriol Ciurana, Marta Puig i Miquel Reverte. Tot el grup municipal, de quatre regidors, que fins fa poc corresponia a Cs —Juan Carlos Sánchez, Damián Morales, Guillem Figueras i Pepa Labrador— participarà d'una sessió plenària per darrera vegada, el cas contrari del PSC, on els quatre càrrecs electes repetiran a partir del quinze de juny.

Les dues regidores d'ERC també repetiran en la constitució d'aquí a quinze dies, però no s'hi trobaran a Sebastià Domènech ni a Dolors Compte, que també tancaran una etapa d'aquí a dues setmanes. La tancarà també Jordi Cervera, d'Ara Reus, mentre que el seu company de files i futur portaveu, Daniel Rubio, tornarà al saló de plens.

Imatge de la sessió plenària d'avui | Jordi Olària Gras

 

Més dones que homes i més cares noves que conegudes al nou saló de plens

Al futur plenari, la majoria absoluta justa correspon a dones, catorze, i tretze seran els homes que hi ocupin una cadira. També majoria absoluta per la mínima representen les noves incorporacions, i és que només es mantindran tretze dels integrants actuals. De les noves incorporacions, sis dones i vuit homes, una proporció inversa en el cas de les cares conegudes, i és que repetiran vuit regidores i cinc regidors.

El PDECat manté Carles Pellicer, Montserrat Vilella, Montserrat Caelles i Hipòlit Montseny, i incorpora Teresa Pallarès, Pep Cuerba i Mariluz Caballero. A les files d'ERC repeteixen les dues actuals regidores, Noemí Llauradó i Montserrat Flores, i acolliran al grup municipal a Daniel Recasens, Carles Prats, Marina Berasategui i Òscar Subirats. El mateix cas que el PSC, que manté el grup municipal d'Andreu Martín, Anabel Martínes, Sandra Guaita i Carmina Pozuelo i s'hi afegiran Raimon Ferrer i Daniel Marcos.

El grup municipal de Cs, després de la crisi patida, el formaran tres persones acabades d'arribar a la política municipal, Débora García, Ricardo López i Raúl Meléndez. La CUP conserva Marta Llorens i Edgar Fernández, a qui s'unirà Mònica Pàmies, i l'Ara Reus de Daniel Rubio també comptarà amb la presència de Dolors Vázquez. Tot plegat a l'espera que les negociacions per formar govern no acabi suposant canvis en aquesta distribució.

"La GUR de Reus renova les emissores amb models més segurs" "PARTICIPEU: El 2 de juny se celebra la Pedalada Solidària a Reus!"