Dues noves incorporacions al cartell del Festival Accents de Reus

La Sala Santa Llúcia de Reus acollirà Pau Alabajos presentant el seu nou disc i l'espectacle 'Maleïdes les guerres (i aquell que les va fer)', amb la catalano-brasilera Namina
Pau Alabajos, un dels hereus de la cançó protesta. | Cedida

 

El Festival Accents de Reus i el Camp de Tarragona ha anunciat dos nous noms de cara al cartell de la nova edició que se celebrarà aquesta tardor en diverses localitats de la demarcació. Les confirmacions han estat la de Pau Alabajos, que presentarà el seu nou disc, 'Ciutat a cau d'orella', un homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés; i la de l'espectacle 'Maleïdes les guerres (i aquell que les va fer)', un muntatge de teatre, poesia i música amb la cantant catalano-brasilera Namina. Els esdeveniments tindran lloc el 17 de novembre i el 21 d'octubre respectivament, tots dos a la Sala Santa Llúcia de Reus.

Pau Alabajos presentarà 'Ciutat a cau d'orella', un homenatge a Estellés

En el 25è aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés, Pau Alabajos presenta el seu nou disc, 'Ciutat a cau d'orella', com un homenatge al poeta valencià. La ciutat que ens presenta va més enllà de quelcom arquitectònic o de l'atrezzo de places i carrers d'una ciutat en concret, els versos que canta el músic valencià són una mirada furtiva a través del forat del pany, una càmera que immortalitza les vides entrellaçades d'un barri, d'un poble o d'un país, es tracta d'un tracta de geografia humana. Les entrades estan disponibles a vuit euros en aquesta web.

'Maleïdes les guerres (i qui les va fer), «la cultura com arma de destrucció massiva»

L'espectacle 'Maleïdes les guerres (i qui les va fer), amb Carles Beltran, Lili Brenys i Namina, és un teatre que denúncia les guerres i les seves conseqüències a través de textos musicals i poètics de grans artistes com Ovidi Montllor, el mateix Vicent Andrés Estellés, Pere Quart, els Manel, Bob Dylan o Arthur Rimbaud entre altres. Els tres artistes pugen a l'escenari per a reivindicar «la cultura com a arma de destrucció massiva».

Altres confirmacions per al Festival Accents a Reus

De moment, el Festival Accents ja ha fet públics alguns dels concerts que es faran a Reus. Per exemple, el dia 13 d'octubre actuarà Obeses al Teatre Bartrina, presentant el seu nou disc 'Fills de les estrelles'. L'endemà, serà el torn de Toti Soler i Gemma Humet, que arribaran a Reus presentant la gira 'Més de 50 anys'. Per altra banda, el duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés estrenarà el Teatre Fortuny com a nova seu del festival. Altres artistes programats són Josele Santiago i Canimas.

"Reus convoca 5 minuts de silenci en memòria de les víctimes del 17-A" "Més de 2.300 joves participen en les activitats d'estiu als instituts de Reus"