ÚLTIMA HORA

La demarcació de Tarragona ja suma 87 morts per coronavirus i 1.098 casos positius

ALERTA

S'eleven a 15 els morts per coronavirus de la residència Ballús de Valls

L’edifici dels cinemes Lauren de Reus segueix sense inquilí cinc anys després

Lauren Films va abaixar la persiana el març del 2015 | CaixaBank continua buscant un interessant en l’explotació de l’immoble
Cinc anys després, l'edifici dels cinemes Lauren continua sense inquilí  | Jordi Olària

 

El març del 2015 els cinemes Lauren de Reus van abaixar la persiana. D’un dia per l’altre, els propietaris van col·locar diversos cartells assenyalant que es tractava d’un «tancament provisional» però Lauren Films ja no va reprendre la seva activitat a la capital del Baix Camp. La companyia passava per dificultats financeres, que l’havien obligat ha deixar de presentar les estrenes més recents en la seva cartellera, va passar per una situació concursal i definitivament va entrar en fase de liquidació. A hores d’ara, cinc anys després, l’edifici situat al camí de Valls número 79 continua sense activitat.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Tal com detallen fonts de CaixaBank, l’immoble «està disponible per a comercialitzar» i «s’està treballant per trobar algun interessat en la seva explotació i poder donar-li sortida». L’entitat bancària, consultada per TarragonaDigital, detalla que els usos actuals segons el plantejament vigent no permet instal·lar-hi activitat comercial ni de restauració. Concretament, només és pot destinar per aquests usos: oci, sanitari-assistèncial, us educatiu, cultural, religiós o centre de culte, esportiu, administratiu o abastiment.

 

L’estiu passat, Caixabank va incorporar l’immoble a la cartera online de Servihabitat i va col·locar un anunci a l’exterior de la nau. L'edific ja no hi és perquè és «un Actiu Majorista i té un canal de comercialització especialitzat al portal de SVH Canal Inversor on està penjada tota la informació». L’edifici és de propietat municipal però l’entitat bancària va signar un dret de superfície de 40 anys. D’aquesta manera, Caixabank ha d’abonar un cànon mensual al consistori mentre que l’empresa que ocupi el local ha de pagar al banc per realitzar la seva activitat.

 

Cal recordar que el «tancament provisional» que va anunciar Lauren Films havia de servir per tancar el canvi d’operadors de projeccions cinematogràfiques, que incloïa una inversió d’un milió d’euros per remodelar les sales i poder fer el salt de l’analògic al digital. Finalment però, el canvi no es va arribar a fer mai ja que la situació concursal mantenia bloquejat qualsevol plantejament de reobertura. Ara, l’edifici està disponible per comercialitzar però CaixaBank no indica si l’activitat ha de ser estrictament cinematogràfic o pot ser una altra.

 

Lauren Films va anunciar un «tancament provisional» que va resultar ser definitiu | Jordi Olària

 

L'edifici, objecte de diversos actes vandàlics

L’estiu del 2018 la Guàrdia Urbana de Reus va fer marxar un grup de persones que van entrar als antics Cinemes Lauren de Reus, provocant diverses destrosses al local. Els veïns van alertar al cos policial que hi havia persones al terrat de l'edifici i la Guàrdia Urbana va comprovar que hi havia vidres trencats i altres destrosses. Malgrat això, no van poder localitzar les persones que havien alarmat als veïns.

 

L’adéu del Palace

Si els cinemes Lauren Reus van tancar el març del 2015, els cinemes Palace ho van fer el març del 2017. En aquest cas, els propietaris van decidir tancar el negoci després de més de quatre dècades d’activitat i vendre l’immoble a una operadora que ha construït una residència d’avis i àvies. El tancament del complex, tot un emblema de la capital del Baix Camp, va suposar un trist adéu per a molts reusencs i reusenques que s’hi van passar moltes hores i tardes senceres a les seves sales.

 

Els cinemes Axion són els únics que hi ha a la capital del Baix Camp | Laia Solanellas

 

Els cinemes Axion, els únics de la ciutat

Actualment, Reus compta amb un únic complex on poder veure les darreres estrenes cinematogràfiques. Es tracta dels cinemes Axion, situats a La Fira Centre Comercial. L’espai es va inaugurar el novembre del 2017 i compta amb set sales diferents amb una capacitat total de 850 persones.

 

Més notícies de la categoria Reus