Una trentena de persones desallotjades per l'ensorrament parcial d'un edifici a Reus

Un agent de la Guàrdia Urbana confirma als veïns que els avisaran perquè vinguin a buidar el pis, ja que no hi podran tornar
S'ha enfonsat el fals sostre d'un habitatge del número 35 del carrer de Sant Magí de Reus | Jordi Olària

 

Durant aquesta passada nit, s'ha produït un ensorrament interior en un habitatge del primer pis del número 35 del carrer de Sant Magí de Reus. Aquest fet ha provocat que 29 persones que vivien en aquest edifici, s'han vist obligades a desallotjar-lo. L'Ajuntament de Reus s'ha fet càrrec del procés i les ha allotjat temporalment en una pensió de la ciutat, tal com marca el protocol d'actuació de la Guàrdia Urbana i la regidoria de Benestar Social.

S'enfondra el fals sostre d'un habitatge a Reus

Quan faltaven dos minuts per a les onze de la nit, agents de la Guàrdia Urbana i els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís de la caiguda d'un fragment del fals sostre de l'habitatge situat al carrer de Sant Magí. El forat ha deixat al descobert una biga principal de l'edifici en aparent mal estat. Els Bombers han traslladat dues dotacions per treballar en l'incident i han estat durant una hora i mitja.

Els veïns agafen el més imprescindible | Jordi Olària

 

De resultes de l'incident, 29 persones que vivien en l'edifici, per seguretat, han estat evacuades a una pensió a càrrec de l'Ajuntament de Reus. Tanmateix, l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Seguretat, Joaquim Enrich, han anat fins al lloc dels fets per donar suport als veïns afectats.

Durant el dia d'avui, l'arquitecte municipal farà una revisió en profunditat de l'edifici per determinar-ne l'estat, després de visitar-lo ahir i determinar el desallotjament de les gairebé trenta persones que hi vivien, a l'espera de conèixer si poden retornar a l'edifici o poden trobar altres habitatges on ser reubicats.

Els veïns de l'edifici surten amb maletes sense saber quan podran tornar | Jordi Olària

 

Nervis i astorament entre els veïns i veïnes per l'estat de l'edifici

Després de l'incident viscut ahir a la nit i ser desallotjats, els veïns i veïnes del número 35 del carrer de Sant Magí de Reus han entrat als seus habitatges amb maletes perquè puguin fer-les i recollir el més imprescindible, segons han comentat alguns afectats al TarragonaDigital

Tanmateix, comenten, entre molts nervis, que d'aquí a tres o quatre dies, quan estigui apuntalat l'edifici i deixi d'existir el risc d'ensorrament, podran entrar a buidar el pis, ja que l'estat de la infraestructura està molt malmesa. Tanmateix, s'hi farà una avaluació de l'estat de l'edifici, però un agent de la Guàrdia urbana ha confirmat als veïns que els avisaran perquè vinguin a buidar el pis, ja que no podran tornar. 

D'altra banda, l'Ajuntament de Reus no confirma que els veïns i veïnes no puguin tornar a viure en aquest edifici.

La Guàrdia Urbana de Reus ha controlat l'accés dels veïns i veïnes | Jordi Olària

Molts dels immobles de l'edifici estaven ocupats il·legalment

En l'edifici desallotjat la passada nit a Reus hi havia immobles ocupats il·legalment. Els veïns i veïnes del bloc de pisos han confirmat a aquest mitjà que hi havien habitatges ocupats, tanmateix, també han explicat que «estan tractant igual propietaris que ocupes», ja que deixen entrar a buscar el que és imprescindible a tots els que hi viuen.

Una propietària d'un dels habitatges que hi ha en l'edifici ha explicat que «en el bloc eren quasi tots ocupes». A més, també expliquen que existia una certa deixadesa, a causa que hi vivien pocs propietaris i els ocupes no tenien les dependències cuidades.

Un dels veïns que ocupaven un dels immobles, ha explicat al TarragonaDigital que «els pisos són del banc». A més, aquest ha estat el protagonista de l'incident, ja que el tros de sostre, els hi ha caigut a ells. El lloc on hi ha hagut aquest esfondrament ha estat al menjador on juga la canalla.

A dos quarts d'onze del matí, la Brigada municipal ha arribat  per tancar l'edifici en el moment que tots els veïns hagin entrat i sortit de l'edifici amb algunes de les seves pertinences.

La PAH Reus ajudarà els afectats

Isabel Moreno, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Reus, ha explicat que «no pot ser que no es doni habitatge social a aquestes famílies». En l'estat en què es trobava l'edifici «podríem estar lamentant desgràcies», ha argumentat Moreno.

En aquest sentit, la PAH de Reus ha confirmat que ajudarà a tots els veïns i veïnes del número 35 del carrer de Sant Magí de Reus.

"CÀSTING: Voleu ser supermodels? Organitzen un concurs a La Fira Centre Comercial!" "La Sedera divideix el govern de Reus, que no l'expropiarà"