Endavant reitera el seu suport a l'estratègia de la CUP

L'organització socialista pretén capgirar l'ordre institucional per tal de posar-lo al servei de les classes populars
Membres de la CUP i l'Esquerra Independentista exposen la seva decisió de cara a les eleccions municipals | Jordi Olària

 

L'organització política d'esquerres Endavant suporta totalment l'estratègia que ha presentat la CUP de cara a les properes eleccions, fixades per l'any 2019 a la ciutat de Reus. Això es el que es desprèn de l'assemblea plenària de l'Esquerra Independentista de Reus que es va celebrar el passat dissabte 14 de juliol. Així doncs, Endavant es marca com a objectiu principal que les classes populars tinguin un pes major en l'ordre institucional que el que tenen actualment.

De fet, des de l'organització asseguren que els últims moviments dels espais sobiranistes «reafirmen la manca d'estratègia i la incapacitat de coordinar accions que permetin la materialització de la República». A més, sempre segons Endavant, l'actual govern «ha boicotejat diferents propostes de caràcter independentista i no ha mantingut el pols a l'espanyolisme present al plenari».

Així doncs, Endavant estima que la nova etapa del procés d'autodeterminació ha d'anar en camí de dos espais ben diferenciats. El primer, un moviment autònom popular i no subordinat a cap agent ni institució i altre d'alternativa que comporti la dipositària de la sobirania i una eina que els hi serveixi de lluita per a l'autodeterminació.

A més, asseguren que les alternatives de constituir organismes fins ara han topat amb «plantejaments legalistes que a la pràctica han invalidat el possible caràcter alternatiu o rupturista». A més, sentencien afirmant que el principal problema que existeix és que «la institucionalitat autonòmica no ha esdevingut la representació de cap sobirania».

Les eleccions municipals de 2019 a Reus, a l'horitzó d'Endavant i la Cup

Per últim, expressen que la candidatura de l'Esquerra Independentista de Reus considera un projecte municipalista per a les eleccions municipals de 2019, que tingui en compte les diverses reivindicacions i lluites socials de la ciutat, en el marc «d'una CUP transformadora que superi la mera gestió administrativa i amb vocació de majoria».

"Tot a punt per a les festes del barri de Santa Anna de Reus" "ATENCIÓ: Així seran els nous autobusos de Reus"