Imatge virtual de l'exterior del Pavelló del Molinet

La nova licitació del Pavelló del Molinet de Reus desperta l'interès de cinc empreses

Juntament amb els dos polilleugers en construcció, són els principals equipaments esportius previstos a la ciutat

Cinc empreses s'han presentat a la licitació del Pavelló del Molinet de Reus. Està previst al costat de l'Institut Roseta Mauri com un pavelló doble amb un pressupost de 67.300,20 euros per a la redacció del projecte i de 3,3 milions d'euros per la seva construcció. A finals de l'any passat es va treure a licitació pública la redacció del projecte, un contracte que va quedar desert.

Ara, la nova licitació ha despertat l'interès de cinc empreses segons confirmen fonts municipals a TarragonaDigital. Actualment s'estan obrint les propostes presentades. Quan s'acabi adjudicant i formalitzant el contracte, l'empresa guanyadora tindrà sis mesos per presentar el projecte del futur pavelló.

Durant l'anunci que es va fer des del govern de Reus, el regidor d'Esports Pep Cuerba, apuntava que el projecte no incloïa només el pavelló en si, sinó també la part exterior que quedarà al solar al costat de l'edifici, on s'han projectat usos esportius complementaris i d'exterior.

El nou equipament tindrà 2.719 metres quadrats i connexió directa amb l'Institut Roseta Mauri. La pista poliesportiva es podrà dividir en tres per adaptar-se a diferents modalitats esportives. Quan es va començar a parlar de l'equipament la previsió era redactar el projecte l'any 2018 i executar-lo entre 2019 i 2020. Finalment serà entre finals del 2020 i principis del 2021 quan es redacti.

Dues empreses s'interessen per la piscina municipal coberta

Encara en matèria d'equipaments esportius, el govern de Reus manté com a prioritària una nova piscina. «Aquesta ciutat necessita una piscina municipal coberta», sentenciava l'alcalde, Carles Pellicer, durant el balanç del primer any de mandat que es va fer la setmana passada.

Aclaria que «hi ha dues empreses interessades durant el període de consultes preliminars de mercat, i aviat els podrem parlar del plec de la licitació». «La construcció futura de la piscina municipal coberta va a bon ritme», assegurava. El projecte contempla construir aquesta instal·lació al costat del Pavelló Olímpic Municipal.

El projecte es va anunciar durant l'anterior mandat, el desembre del 2018. A la recta final, dies abans que comencés la campanya electoral de les municipals del 2019, Carles Pellicer i l'aleshores regidor d'Esports, Jordi Cervera, anunciaven els primers detalls d'un projecte que, asseguraven, comptaria amb la implicació de la participació ciutadana.

Segons es va explicar llavors, el complex comptarà amb piscina coberta, piscines exteriors, un edifici soterrani, planta baixa amb recepció i vestidors, una zona d'aigües i una piscina de 30 metres per 10. A més també es preveu que hi hagi un 'vas d'aprenentatge' de quinze metres per divuit, una piscina infantil i alguns serveis complementaris com un 'spa' o una sauna.

A la part superior de l'edifici hi han d'anar tres sales per a activitats dirigides que es poden reconvertir en un sol espai, una zona d'oficines, i un nou gimnàs que substituirà l'actual del Pavelló Olímpic. Al terrat d'aquest equipament s'hi ha previst una pista d'atletisme, tot plegat deixant només una pista de bàsquet exterior de les dues que hi ha actualment.

L'avantprojecte que l'Ajuntament de Reus ha portat a la ronda de consultes prèvies amb les empreses del sector no només contempla aquest complex esportiu, sinó la possibilitat de contemplar, en aquella zona, «d'un aparcament soterrani i la possibilitat de cobrir una altra necessitat relativa a disposar d'un allotjament tipus alberg o hostel com a servei esportiu complementari i complimentar el programa proposat».

Imatge actual de les obres de construcció del polilleuger de l'escola Cèlia Artiga de Reus
Estava previst que el polilleuger de l'escola Cèlia Artiga estigués enllestit a finals de febrer | Adrià Morte

Dos polilleugers completen els principals equipaments esportius

De menor envergadura, l'Ajuntament de Reus té en marxa la construcció de dos polilleugers. Es tracta d'equipaments equiparables a un pavelló pel que fa a alguns usos, però sense tants serveis. Consten d'una sola pista, una petita graderia i dos vestidors.

Es tracta de les instal·lacions que actualment es troben al barri Gaudí i al costat de l'escola Alberich i Casas, a la zona del santuari de Misericòrdia. Els pròxims mesos la ciutat passarà d'aquests dos a tenir-ne quatre. Se n'està construint un adjacent a l'escola Cèlia Artiga, al barri Sol i Vista, i un altre a l'escola Joan Rebull, al barri Niloga.

Segons va afirmar la vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, durant el balanç de mandat, «el del Cèlia Artiga està gairebé enllestit i el del Joan Rebull també segueix el calendari previst». El primer va començar a construir-se l'abril del 2019 i s'havia previst que acabés a finals de febrer. Les obres de l'adjacent al Joan Rebull van començar quatre mesos més tard amb la previsió d'estar a punt per al curs escolar 2020-2021.


Comentaris