ERC Reus s'acosta a la comunitat musulmana amb un acte per a les dones

Organitzen una trobada amb Najat Driouech | És la primera diputada musulmana del Parlament de Catalunya

ERC de Reus organitza, aquest divendres, un acte pensat específicament per a les dones musulmanes. Amb la presència de Najat Driouech, la primera diputada musulmana del Parlament de Catalunya, volen acostar-se a un sector de la societat, tal com expliquen fonts del partit, que tradicionalment no ha estat en contacte directe amb la política municipal o que, almenys, no hi ha estat en contacte constant. Més que una conferència pública, l'objectiu de l'acte és rebre impressions de les dones que s'hi acostin, en la línia de treball que la formació republicana ha seguit a l'hora de començar a dibuixar el programa electoral.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

A les quatre de la tarda d'aquest divendres, 11 de gener, el Casal de les Dones, al número 9 de la plaça de la Patacada, serà escenari d'aquesta trobada d'intercanvi d'opinions. Des de la formació local expliquen que les dues característiques del públic potencial de l'acte, dones i musulmanes, han estat presents als mitjans i a la política de les darreres setmanes, i no pas, recorden, per qüestions positives, sinó per convertir-se en blanc d'alguns atacs per part de formacions polítiques estatal. El cartell, que s'ha viralitzat força, ha sobtat en alguns sectors pel fet d'haver-se editat en alfabet llatí i àrab.

Cartell promocional de l'acte escrit en àrab
Cartell promocional de l'acte escrit en àrab | TarragonaDigital.com

 

Najat Driouech, la primera diputada musulmana de Catalunya

A l'acte d'aquest divendres hi intervindran Noemí Llauradó, portaveu d'ERC a Reus i futura candidata de la formació a les eleccions municipals, i Najat Driouech. Driouech és llicenciada en Filologia àrab, diplomada en treball social, màster en construcció de noves identitats culturals, i postgrau en immigració, identitat i religions. Ha estat mediadora intercultural i és tècnica d'ocupació i formació a l'Ajuntament del Masnou. És la primera dona musulmana que es converteix en diputada del Parlament de Catalunya, dues condicions, expliquen des d'ERC a Reus, que la feien una candidata idònia per a l'acte d'aquest divendres. Marroquina d'origen, va arribar a Catalunya als nou anys, i actualment és docent a la Universitat de Barcelona, en classes del Màster de Món Àrab i Islàmic.