La Generalitat lliurarà la Creu de Sant Jordi a Ernest Benach

El Govern de la Generalitat ho ha aprovat aquest migdia | Enguany rebran el reconeixement 29 personalitats i 15 entitats
El president Ernest Benach | CatalunyaDiari.cat

 

L'expresident del Parlament de Catalunya Ernest Benach rebrà la Creu de Sant Jordi. El reusenc és una de les 29 persones i 15 entitats a qui es lliurarà el guardó. Així s'ha explicat a la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts al migdia. Al llistat, encara provisional, també hi figuren l'expresidenta Núria de Gispert i l'expresident Joan Rigol.

 

El president Benach, tot i deixar la primera línia política, no s'ha acabat d'apartar mai de la militància activa. Membre d'ERC, s'ha significat especialment a través de la caixa de resistència organitzada per fer front a multes i despeses judicials de persones imputades a causa de l'1-O o per casos derivats o similars. De fet, és vicepresident de l'Associació de la Caixa de Solidaritat. El seu pas per la política activa i aquesta condició de persona pròxima a l'actualitat, com a mínim, d'àmbit català, li ha valgut també la seva participació en tertúlies sobre política a mitjans com el canal de televisió 3/24.

 

L'expresident del Parlament de la Generalitat de Catalunya ha estat un dels testimonis del judici al Tribunal Suprem | Youtube

 

En l'àmbit esportiu hi estaca el futbolista Leo Messi, a qui també es reconeix la creació de la Fundació Leo Messi per a infants i joves. S'ha posat de manifest també la seva col·laboració amb diversos centres hospitalaris de Catalunya. La quarantena de guardons es lliuraran a persones i entitats que han fet mèrits suficients gràcies als serveis «destacats» a Catalunya segons la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

 

Es tracta de reconèixer a qui s'ha significat, segons els guardons, «en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural». Mentre no es fa públic el llistat complet, sí que s'ha conegut que també inclourà Núria Picas, esportista i excandidata d'ERC, així com entitats com El Tempir, l'Ateneu de Tàrrega i la Federació Catalana d'Entitats Corals.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Tarragona Digital està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@tarragonadigital.com, per Facebook a TarragonaDigital/, per Twitter a @TGNdigital o per WhatsApp o Telegram al : +34 639 048 422.