Ernest Benach impartirà classes a la Universitat de Lleida

S'encarregarà d'una de les assignatures del nou paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo
Ernest Benach, expresident del Parlament, en una imatge d'arxiu | Laia Solanellas.

 

Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya, s'encarregarà de l'assignatura de comunicació política i opinió pública de la Universitat de Lleida el curs vinent segons ha informat el diari 'Segre'. Fins ara el professor titular era Miquel Pueyo, actual paer en cap —alcalde— de la ciutat pel mateix partit on milita Benach, Esquerra Republicana de Catalunya. Qui també va ser regidor de l'Ajuntament de Reus es dedica a la consultoria en comunicació, i no serà la primera vegada que impartirà classes ni la primera que ho farà a la Universitat de Lleida.

 

Graduat en Comunicació per la UOC, l'expresident del Parlament ha tingut un lligam constant amb aquest sector. A Reus mateix, va ser el primer a obtenir la llicència TEDx per organitzar les sessions de conferències. En àmbit més general, col·labora en diversos mitjans de comunicació a través de tertúlies, principalment de caràcter polític, a més de ser vicepresident de la caixa de solidaritat que s'utilitza per costejar les despeses judicials, multes i sancions de les diverses causes obertes contra el procés català, el referèndum de l'1-O i les mobilitzacions socials relacionades. 

 

Tot i haver deixat la primera plana de la política activa, no se n'ha desentès, i manté implicació, per exemple, en la secció local d'ERC. La seva trajectòria, principalment política, li ha valgut aquest mateix 2019 la Creu de Sant Jordi. En l'àmbit més personal, va gestionar durant més de tres anys l'establiment Color d'Olor de Poma, al carrer de Santa Anna de la capital del Baix Camp; un negoci que posava d'exemple per explicar la seva etapa posterior a la primera línia política.

 

L'assignatura de Comunicació Política i Opinió Publica la impartia Miquel Pueyo, que ara ha assumit el càrrec de paer en cap de Lleida. Després de ser la força més votada a les eleccions municipals, ERC va obtenir els mateixos regidors que el PSC. Un pacte amb JxC i amb els Comuns van significar deixar a l'oposició un PSC que feia quaranta anys que governava la ciutat, i que també havia ofert un pacte als republicans per evitar-ho.

 

Les noves responsabilitats de Pueyo impossibiliten que pugui seguir impartint classes, de la mateixa manera que se l'haurà de rellevar com a director de la Càtedra de Periodisme i Comunicació i del departament de Filologia Catalana i Comunicació.