Un 'error informàtic' deixa dues famílies de Reus sense escola

Els havien acceptat la matrícula i, just abans de començar el curs, els han informat que no podran començar el curs a l'escola
Imatge d'arxiu d'una classe | Cedida

 

Dues famílies de Reus s'han quedat, aquest dilluns, sense l'escola que tenien assignada per als seus fills. Samantha Keilholz ha fet públic a través de Facebook la situació amb la qual s'ha trobat aquesta setmana. Tal com ha confirmat a TarragonaDigital, «dilluns a les dues de la tarda em van trucar de l'escola dient-me que no podien admetre la nena». Prefereix no revelar el nom del centre educatiu perquè manté l'esperança de poder arreglar la situació.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Es tracta d'una escola concertada de la ciutat que, segons relata, hauria comès «un error informàtic». Les acceptacions i denegacions de prematrícules corresponen al departament d'Ensenyament, i és on es va dirigir per intentar esbrinar què passava. «Diuen que va ser un error informàtic del col·legi, que van posar la nena com a admesa quan no ho estava».

Després d'haver fet la matrícula al mes de juny van anar preparant l'inici de curs. Tal com detalla a la publicació de Facebook, ja han comprat el material i l'uniforme, i ho tenien tot a punt per començar el curs demà dijous a primera hora. Fins i tot se li havia concedit una beca menjador, associada tant a la nena com a l'escola on estava matriculada, afegeix.

Imatge d'uns alumnes escrivint a classe | Cedida

 

Sense escola on començar el curs

Mentre que és la Generalitat, a través del departament d'Ensenyament, qui gestiona les matrícules escolars, és l'Ajuntament de Reus qui s'encarrega de les beques menjador. Les subvencions les aporta, en bona part, el Govern català, però són els Consells Comarcals o, en casos com el de la capital del Baix Camp, els municipis, qui distribueixen aquestes subvencions. El consistori es val de les matriculacions aprovades per Ensenyament per treballar les sol·licituds de beca menjador.

En la situació actual, «la nena, per ara, dijous no podrà començar classe perquè no sé res». Explica que a Ensenyament li van comunicar que intentarien que es pogués admetre la nena, però l'alternativa que li ofereixen «són dues escoles a l'altra punta de Reus». La situació s'agreuja, apunta, perquè no són els centres que havien demanat com a segona i tercera opció a l'hora de fer la prematrícula.

«Ni tan sols em donen els col·legis del costat de casa, així està el panorama», rebla. En la seva situació, segons ha sabut aquesta mateixa setmana, també s'hi troba una altra família del mateix centre. Tot plegat, a més, dos dies i mig abans que comenci el curs escolar i amb el festiu d'avui entremig. Les famílies resten a l'espera de saber com es resol la situació i on han d'acabar matriculant, de nou, la seva canalla.

"🔥AQUEST MIGDIA: Nou cotxe incendiat a Reus" "🎓Mas Carandell amplia l'oferta de cursos per adaptar-se a la demanda"