Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades en paper d'avui dimarts, 19 de març

ÚLTIMA HORA

Incendi en un magatzem agrícola de Tortosa

ATENCIÓ

Ataquen el mural feminista del poble d'Albinyana

Som Podem Reus abandona la llista electoral d'En Comú Podem Reus

L'equip que havia disputat encapçalar la llista l'abandona | Certifiquen el desacord amb la direcció local del partit
Membres de Podem i dels Comuns de Reus durant la presentació del preacord de coalició | Jordi Olària Gras

 

Escisió a Podem Reus a causa de la seva coalició amb els Comuns. L'equip liderat per Francesc Roig ha decidit dimitir de la llista electoral. Es tracta del col·lectiu que va disputar les primàries internes a Pilar Flamenco —és primera secretària de Podem Reus i cap de llista d'En Comú Podem Reus—. Consideren que una coalició amb els Comuns, que inclouen ICV i EUiA, va en contra dels estatus de la formació morada.

 

Nou de les deu persones que formaven l'equip de Francesc Roig a Podem Reus deixen del seu lloc a la llista electoral. Aquest cap de setmana s'han reunit per decidir que, finalment, es desvincularan de la coalició electoral. Roig ha recordat, en declaracions a TarragonaDigital, que «sempre hem defensat que no estàvem d'acord amb aquesta coalició perquè els Comuns els formen partits que estan investigats, imputats, en el cas Innova de Reus; tampoc estem d'acord amb la manera com s'han preparat les llistes municipals».

 

Francesc Roig, del grup de Som Podem Reus | Podem Reus

 

Una escissió més enllà de la llista electoral

«Hi haurà part del grup que deixarà el cercle de Podem Reus», sentencia Roig. La seva candidatura a liderar Podem a la capital del Baix Camp, Som Podem Reus, va obtenir deu llocs a la llista electoral del partit lila. Nou d'aquestes persones deixaran ara el projecte, i algunes fins i tot el partit. L'escisió podria superar el conflicte per la llista electoral, i apunta que «està per veure», però podria formar-se un nou espai o plataforma política a la ciutat de Reus en un futur no gaire llunyà.

 

Podem Reus rebaixa l'impacte de les dimissions

Fonts de Podem Reus i de la coalició electoral confirmen aquestes dimissions i ho qualifiquen d'un moviment «ètic, si ells presenten que no estan d'acord amb la coalició, anar en una llista amb la coalició seria estrany». Asseguren que no suposa cap problema a l'hora de confeccionar la llista electoral, «tenim components més que suficients, les posicions que havien aconseguit amb les primàries seran ocupades per qui vingués després a la llista»

Comentaris