Som Podem Reus abandona la llista electoral d'En Comú Podem Reus

L'equip que havia disputat encapçalar la llista l'abandona | Certifiquen el desacord amb la direcció local del partit
Membres de Podem i dels Comuns de Reus durant la presentació del preacord de coalició | Jordi Olària Gras

 

Escisió a Podem Reus a causa de la seva coalició amb els Comuns. L'equip liderat per Francesc Roig ha decidit dimitir de la llista electoral. Es tracta del col·lectiu que va disputar les primàries internes a Pilar Flamenco —és primera secretària de Podem Reus i cap de llista d'En Comú Podem Reus—. Consideren que una coalició amb els Comuns, que inclouen ICV i EUiA, va en contra dels estatus de la formació morada.

Nou de les deu persones que formaven l'equip de Francesc Roig a Podem Reus deixen del seu lloc a la llista electoral. Aquest cap de setmana s'han reunit per decidir que, finalment, es desvincularan de la coalició electoral. Roig ha recordat, en declaracions a TarragonaDigital, que «sempre hem defensat que no estàvem d'acord amb aquesta coalició perquè els Comuns els formen partits que estan investigats, imputats, en el cas Innova de Reus; tampoc estem d'acord amb la manera com s'han preparat les llistes municipals».

Francesc Roig, del grup de Som Podem Reus | Podem Reus

 

Una escissió més enllà de la llista electoral

«Hi haurà part del grup que deixarà el cercle de Podem Reus», sentencia Roig. La seva candidatura a liderar Podem a la capital del Baix Camp, Som Podem Reus, va obtenir deu llocs a la llista electoral del partit lila. Nou d'aquestes persones deixaran ara el projecte, i algunes fins i tot el partit. L'escisió podria superar el conflicte per la llista electoral, i apunta que «està per veure», però podria formar-se un nou espai o plataforma política a la ciutat de Reus en un futur no gaire llunyà.

Podem Reus rebaixa l'impacte de les dimissions

Fonts de Podem Reus i de la coalició electoral confirmen aquestes dimissions i ho qualifiquen d'un moviment «ètic, si ells presenten que no estan d'acord amb la coalició, anar en una llista amb la coalició seria estrany». Asseguren que no suposa cap problema a l'hora de confeccionar la llista electoral, «tenim components més que suficients, les posicions que havien aconseguit amb les primàries seran ocupades per qui vingués després a la llista»

"'Goliat', el cavall més gran de Catalunya, als Tres Tombs de Reus" "Unes 7.000 persones visiten la 19a edició d'Epocauto a firaReus"