Església de Sant Vicenç dels Pares Paüls de Reus

L'església de Sant Vicenç dels Pares Paüls de Reus tanca les portes per falta de personal

Des de la comunitat religiosa destaquen que es tracta d'una «tendència general» al món eclesiàstic

L'església de Sant Vicenç dels Pares Paüls tanca les seves portes després de més de 200 anys vinculada a la ciutat de Reus. La comunitat religiosa dels Pares Paüls ha detallat que el tancament de la parròquia ha vingut condicionada per la «falta de vocacions» que experimenta des de fa temps.


El president de la societat de les Conferències de Sant Vicenç de Paül, Joan Sas, ha explicat que el pare Josep Maria Biosca, de 91 anys i encarregat fins ara de l'església, ha decidit mudar-se a una residència a Barcelona i no s'ha trobat ningú dins la comunitat que el pugui substituir.


Dins la comunitat dels Pares Paüls, s'articula l'església de Sant Vicenç, donant també servei a la parròquia de la Immaculada, fins fa dos anys, i al convent de les Clarisses. Una comunitat independent de l'arquebisbat, l'existència de la qual depèn del relleu generacional dels seus membres.

Una tendència general

Un tancament definitiu, segons explica Sas, però amb l'esperança de reobrir si en un futur pròxim es compta amb el personal suficient. El president va explicar durant la cerimònia d'aquest diumenge que la falta d'adeptes és general en moltes comunitats religioses, també a l'arquebisbat, i com a conseqüència s'han de redoblar esforços per continuar oferint els serveis.


La societat de les Conferències de Sant Vicenç de Paül però, encara manté l'esperit i compta amb un grup de 10 persones relativament joves que segueixen amb la voluntat de tirar endavant l'església i oferir els serveis parroquials.


El passat dissabte mossèn Biosca es va acomiadar de la comunitat en una cerimònia més íntima, i el diumenge va oficiar l'última missa. Joan Sas va relatar un sentiment general de tristor dins la capella, ja que Biosca era una persona molt estimada dins la comunitat.


«Té una mentalitat clara i moderna, és un home entranyable, avançat al seu temps», va explicar Sas durant el transcurs de la cerimònia, afegint que a Biosca també li ha sabut greu marxar, sobretot per perdre el contacte diari amb els feligresos.


Comentaris