Torna el Reus Ocult, que busca voluntaris per a l'edició d'enguany

Espais Ocults celebrarà la cinquena edició de la seva activitat principal | L'entitat fa una crida per aconseguir els voluntaris necessaris
Imatge d'arxiu de Reus Ocult 2018| Isma Llanes

 

Falta poc més d'un mes perquè torni el Reus Ocult, la iniciativa d'Espais Ocults que permet obrir les portes d'aquells espais del patrimoni oblidat perquè, durant un cap de setmana, es converteixin en protagonistes. La d'enguany és la cinquena edició i se celebrarà els dies 5 i 6 d'octubre ensenyant una dotzena d'espais patrimonials públics i privats de la ciutat.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

De deu del matí a dos quarts de dues del migdia i de quatre de la tarda a dos quarts de vuit del vespre, durant dos dies es podran descobrir aquests elements del patrimoni reusenc no prou valorats. Espais Ocults recomana, però, consultar el fulletó informatiu quan el publiquin perquè alguns espais poden tenir horaris més restringits. Es desconeix encara quins espais ocults es posaran a la palestra enguany.

Es tracta d'una associació «que té per objectiu la divulgació i reivindicació del patrimoni cultural de la ciutat, en totes les seves manifestacions, i que sovint no ha rebut le reconeixement que li pertocaria». En definitiva es tracta que la ciutadania valori edificis, espais i indrets de Reus que, o bé perquè solen ser tancats, o bé perquè no s'hi dedica l'atenció que caldria, no es coneixen gaire.

Imatge d'arxiu de Reus Ocult 2018 | Isma Llanes

 

Per fer-ho, i mentre ultimen l'edició 2019 del Reus Ocult, l'entitat fa una crida a qui vulgui participar de la jornada com a voluntari de l'associació. Per fer-ho, expliquen, cal registrar-se al web de l'associació. Es tracta d'una de les potes principals de l'activitat, tal com expliquen des d'Espais Ocults. Agraeixen la participació dels socis i patrocinadors de l'associació, dels voluntaris que els permeten dur a terme Reus Ocult, de les administracions i privats que obren els espais per a les visites i de la ciutadania.

L'any passat es van fer, durant el cap de setmana de Reus Ocult, unes 6.200 visites. Enguany s'han plantejat el repte de portar als carrers i edificis de Reus una edició especial per commemorar el cinquè aniversari de la iniciativa, motiu pel qual necessiten voluntaris. Mentrestant han posat en marxa el concurs Instaocult a Instagram; l'entitat anirà mostrant imatges d'algun edifici poc conegut de la ciutat perquè els seguidors del perfil l'encertin cada setmana.

"🚌 ATENCIÓ: Canvis a les línies de Reus Transport a partir del 9 de setembre" "🔥AQUESTA NIT: 2 cotxes incendiats a Reus"