Imatge de l'espectacle de serrar les 7 cames de la Vella Quaresma de Reus

L'espectacle de serrar les cames a la Vella Quaresma es trasllada a les escoles de Reus

Cada divendres passarà per una escola diferent

Canvis en el tradicional espectacle de serrar les cames a la Vella Quaresma de Reus. Enguany, a causa de les mesures sanitàries arran de la pandèmia de la Covid-19, la representació es traslladarà als centres educatius de la ciutat. Aquest divendres, 19 de febrer, les nenes i nens de Reus reprendran aquesta activitat, en la qual cada setmana se serra una cama a la Vella Quarema, un programa promogut per les regidories d'Educació i la de Cultura i Política Lingüística, a través de l'Institut Municipal Reus Cultura.

Més de 3.500 infants repartits en més de 160 grups de les diferents escoles de la ciutat enguany no aniran a la plaça de les Peixateries Velles, sinó que rebran a les seves escoles la Vella Quaresma i les seves 7 cames, que aquest any ha dissenyat Clàudia Fernández.

L'espectacle que es fa cada divendres de la Quaresma està protagonitzat per Xavi Picarols, que interpreta el personatge del Carni, el protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s'ha acabat i que no tornarà fins a l'any vinent. 

La representació té la música, cançons i festa en directe cada setmana. Diferents persones, que enguany seran de les mateixes escoles, aniran tallant les cames a la Vella Quaresma que, durant tot el període, està penjada a la plaça de les Peixateries Velles.

Aquest primer divendres l'espectacle es podrà veure a les escoles Maria Rosa Molas, Misericòrdia i Alberich i Casas. Posteriorment, i durant la resta de setmanes, passarà per l'Escola Marià Fortuny, l'Escola Puigcerver, l'Escola Sant Bernat Calbó, l'Escola Eduard Toda, el Col·legi Francès Internacional Marguerite Yourcenar, l'Escola Rosa Sensat, l'Institut Escola Pi del Burgar, l'Escola Isabel Besora, l'Escola Rubió i Ors, l'Escola Cèlia Artiga, l'Escola Prat de la Riba, l'Escola General Prim, l'Escola Els Ganxets, l'Escola Montsant, l'Escola Mowgli, el Col·legi Sant Pau, el Col·legi Sant Josep, l'Escola Maria Cortina, l'Escola Pare Manyanet, l'Escola Teresa Miquel i, finalment, el Col·legi La Salle.