L’Esquerra Independentista de Reus denuncia una nova onada d’investigats

La Policia Nacional amplia la causa per les mobilitzacions del 23 de setembre del 2019

L’Esquerra Independentista de Reus denuncia una nova onada d’investigats amb relació a les mobilitzacions del 23 de setembre del 2019. Concretament, s'han citat a declarar als Jutjats de Reus onze persones més els dies 11, 16 i 19 de març. En aquest cas, la Policia Nacional ha ampliat la causa que van obrir els Mossos d’Esquadra contra el regidor de la CUP a Reus, Edgar Fernández, l’exregidora Mariona Quadrada i Ricard Aragonès, militant d’Endavant. Cal recordar que els tres van declarar als jutjats com a investigats per desordres públics pel tall de les vies del tren durant la protesta per la detenció de nou CDR.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Els investigats van confirmar que van participar en aquella protesta i també en altres mobilitzacions arran de la sentència del Suprem. A més, van tornar a denunciar la utilització de fitxers policials per part dels Mossos d'Esquadra amb l'objectiu «d'assenyalar» persones visibles de l'esquerra independentista. Als investigats se'ls acusa d'haver dirigit la protesta per tallar les vies del tren arran de l'operació Judes.

 

Per tot plegat, el col·lectiu independentista assegura que es persegueix a les cares visibles del moviment i lamenten la repressió que pateixen. Per aquest motiu han convocat concentracions els dies 11, 16 i 19 de març a les 12.30 hores del migdia per solidaritzar-se amb els investigats.

 

Més notícies de la categoria Reus