GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Esquerra Independentista de Reus retira una vintena de plaques franquistes de la ciutat

Endavant-OSAN denuncia que encara queden 160 símbols del règim dictatorial a la capital del Baix Camp
L'Esquerra Independentista de Reus retira una vintena de plaques franquistes de la ciutat | ACN

 

 

La retirada de plaques franquistes organitzada aquest dimecres per Endavant-OSAN a la ciutat de Reus s’ha saldat amb l’extracció de 23 peces de diversos punts de la ciutat. La iniciativa ha començat a les nou del matí i ha aplegat una quarantena de persones.

 

Segons l’organització, la intenció és continuar amb la retirada progressiva de tota simbologia franquista a la ciutat, ja que encara queden unes 160 plaques. L’acció coincideix amb la commemoració enguany del 80è aniversari de l’ocupació de les tropes franquistes de la ciutat de Reus. Endavant ha lamentat que el govern municipal no hagi retirat la simbologia tot i que el consistori va declarar Reus «ciutat lliure de feixisme i racisme» l’any passat.

 

Segons aquesta organització de l’òrbita de la CUP, això suposa «una vulneració de la Llei de memòria històrica i una gran manca de dignitat». «Entenem que davant la seva passivitat ens toca a nosaltres com a poble actuar i deixar clar que al feixisme se l’ha de combatre en totes les seves formes sense cedir-li cap espai», recull el comunitat. L’acció ha acabat amb la lectura d’un manifest davant l’Ajuntament, on s’han exhibit les plaques retirades i també s’han fet reivindicacions de caire laboral i social.

 

 

 

Et pot interessar: