Reus tindrà un nou espai d'inspiració enoturística a l'històric edifici de l'Estació Enològica

S'inaugurarà a l'abril i serà un espai principalment d'informació i de degustació
Carles Pellicer i Montserrat Caelles presenten el nou espai enoturístic situat a l'Estació Enològica de Reus | TarragonaDigital.com
 

Reus tindrà un nou centre «d'inspiració enoturística» a l'històric edifici de l'arquitecte Pere Casellas, ubicat al passeig Sunyer de Reus. La iniciativa s'ha presentat aquest dilluns 4 de març a l'Ajuntament de Reus on s'ha explicat que l'espai estarà situat a l'Estació Enològica i serà un punt d'informació sobre els vins DO de la zona i els diferents vermuts de la ciutat. A banda, serà un espai on el públic podrà fer un tast dels diferents vins i vermuts, a més a més, també s'hi podran degustar altres productes gastronòmics de proximitat com, per exemple, l'avellana de Reus o pa del territori amb oli DO Siurana. D'aquesta manera, pretén ser una porta d'obertura al món de l'enoturisme i oferir aquest espai com a punt d'informació i de degustació d'aquests productes que, fins ara, no existia a la ciutat.

 

L'Ajuntament de Reus té previst inaugurar aquesta iniciativa a l'abril, abans de Setmana Santa, i inicialment es podrà visitar els divendres i dissabtes, al matí i a la tarda, i els diumenges al matí, i no es descarta que més endavant s'obri també durant els períodes de vacances i els ponts. En una primera fase, s'hi trobarà l'espai d'informació d'activitats i de degustació dels productes. Més endavant, en una segona fase, podria esdevenir un punt de reserva d'aquestes activitats i de celebració d'esdeveniments puntuals relacionats amb l'enoturisme. 

 

Disseny del nou espai enoturista a l'Estació Enològica de Reus | TarragonaDigital.com

 

Reus, el centre de l'enoturisme 

L'iniciativa té com a objectiu donar a conèixer i promocionar els productes de KM 0 i les DO's de proximitat, afavorint-ne així la seva comercialització. També pretén integrar la ciutat de Reus en l'enoturisme i posicionar-la dins del món del vi i del vermut, a més a més de potenciar el valor patrimonial de l'arquitectura modernista de l'Estació Enològica de Reus i vincular-la al tradicional Reus, París, Londres. En la iniciativa hi col·laboren el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, l'Incavi, la Diputació de Tarragona i les diferents DO del territori. 

 

Després de la Ruta del Vermut, la ciutat de Reus aposta per seguir promocionant el turisme gastronòmic i enològic del territori. Des de fa més de dos anys, l'Agència Reus Promoció ha estat treballant i col·laborant amb diferents entitats i institucions per tirar endavant aquest nou projecte dedicat a dos dels productes més representatius de la zona i de la ciutat com són el vi i el vermut.