Dues persones passen per davant de l'estàtua del general Prim.

Les estàtues de Reus celebren el Carnaval 2021

Els monuments més destacats de la ciutat s'han despertat disfressats per a l'ocasió

Encara que no ho sembli, és Carnaval. Aquest dijous va donar el tret de sortida amb la coca de llardons i la botifarrad'ou, dos trets gastronòmics característics d'aquestes dates i que no han fallat. Sí que fallaran, però, la resta d'actes que fan del Carnaval el que és. Aquest 2021 no hi ha lloc per la disbauxa, ni pel confeti, ni per a les tradicionals rues, però alguns dels actes tradicionals han volgut resistir l'envestida de la Covid-19 i s'han mantingut.

És el cas de la disfressa d'estàtues de Reus. Els monuments més emblemàtics de la ciutat han despertat aquest divendres ben canviats, fent notar als ciutadans i ciutadanes que arrencaven la jornada amb cara de son que, efectivament, malgrat tot, és Carnaval. El monument El Condesito, el nen de la plaça de les Oques, la donanua d’Al Vent o el generalPrim son algunes de les estàtues que han estat disfressades per les colles de Carnaval reusenques que enguany podran fer poca cosa més per celebrar la festivitat.

Nen de les Oques disfressat.
El nen de la plaça de les Oques disfressat. | Laia Solanellas

Els actes del Carnaval 2021 a Reus

De moment, el del 2020 va ser l'últim Carnaval celebrat amb tota la seva plenitud. De fet, va ser l'últim acte multitudinari amb l'ombra del coronavirus planejant i amenaçant amb el que acabaria fent-se realitat, un confinament que va durar setmanes i una pandèmia que gairebé un any després encara és lluny de resoldre's. Tanmateix, la ciutat de Reus no ha renunciat del tot a Carnaval i s'han planificat algunes activitats.

La dona nua disfressada.
La dona nua disfressada. | Laia Solanellas

El Cantaval de 2021 es durà a terme però amb un format estàtic. Se celebrarà el dissabte 13 de febrer a les 11.30 hores a la Palma de Reus i per promocionar l'acte s'ha gravat una de les cançons que s'han preparat per enguany. A banda, un dels actes centrals d'aquesta festa enguany serà l'exposició 'Pel febrer, Carnestoltes hem de fer', ubicada al Castell del Cambrer i on es fa un recull d'imatges i objectes del carnavalreusenc. Es podrà visitar fins al 28 d'aquest mes.

El Condesito.
El Condesito és un dels monuments destacats de Reus. | Laia Solanellas

Carnaval.
Algunes persones no han pogut resistir-se a l'esperit de Carnaval. | Laia Solanellas

El general Prim disfressat.
El general Prim disfressat. | Laia Solanellas