Les estàtues de Reus també es disfressen per Carnaval

Les colles de Carnaval guarneixen les figures amb la disfressa que portaran a les rues
Les Bugaderes de la plaça de les Basses han quedat convertides en personatges d'Alícia al País de les Meravelles | Jordi Olària Gras

 

Amb el Carnaval de Reus en marxa, i just després del tret de sortida d'aquest dijous a la nit, les colles van sortir a disfressar les estàtues de la ciutat. La voluntat és que l'ambient carnavalesc s'encomani a tota la ciutat o, almenys, a les zones del centre on hi ha escultures populars. El Gegant Indi, el General Prim, el Nen de les Oques o les Bugaderes són algunes de les figures que viuran, fins que se'ls ho permeti, en ambient de Carnaval.

El Nen de les Oques, disfressat d'unicorn | Jordi Olària Gras

 

Unicorns i steampunk

Les Bugaderes de la plaça de les Aigües s'han despertat —de fet se'n van anar a dormir— vestides com si fossin personatges d'Alícia al País de les Meravelles, i no són les úniques que Carnaval els ha arribat amb fantasia. El Nen de les Oques és, des d'aquesta nit passada, un unicorn; s'acompanya d'un text, als peus, que diu 'si no fos per tants papers, que no ens deixen viure, reglaments, fitxes, avals... Si no fos per tants papers, tindríem un ratet lliure per pensar els Carnavals'.

La dona nua d'Al Vent ha quedat vestida amb estil steampunk | Jordi Olària Gras

 

Una mica més avall, al capdamunt de les Peixateries Velles, la dona nua de l'escultura Al Vent va vestida amb estil steampunk. Es tracta d'un gènere caracteritzar per l'estètica victoriana, però també pel protagonisme, a la literatura i el cinema, de les màquines de vapor i l'ambient de la revolució industrial; Metropolis, Hugo o Wild Wild West són tres exemples de cinema del gènere.

El General Prim, vestit en homenatge als Herrerita, els acompanyants de l'elefant del Trapezi | Jordi Olària Gras

 

Trapezi i aviadors

El toc més local se l'ha endut el General Prim. Amb un vestit que homenatja als Herrerita, els acompanyants de l'elefant del Trapezi, el militar i fill il·lustre reusenc apareix sobre l'històric camionet que porta animal i elefants, i que són l'emblema de la fira del circ. Al cavall, per la seva banda, li ha crescut trompa.

L'estàtua del Gegant Indi de Reus, disfressada d'aviador per Carnaval | Jordi Olària Gras

La colla No T'acostumis ha disfressat l'estàtua del Gegant Indi, al carrer de Sant Joan. Amb una gran túnica de color verd militar, un dels elements més emblemàtics del Seguici Festiu de Reus s'ha enrolat, ara, a l'aviació militar dels Estats Units, disfressa que portarà la colla a les rues d'aquest any.

"ELECCIONS: ERC Reus presenta el seu número 2 per a les municipals" "El Ficommerce també se celebrarà a Barcelona aquest 2019"