Imatge del cementiri de Reus el dia de tots sants

L'Ajuntament de Reus qualifica d'«èxit» les visites al Cementiri per Tots Sants

Els ciutadans van seguir les recomanacions de l'administració i van esgraonar les visites | 20.000 persones passen pel cementiri per visitar als seus estimats

L'Ajuntament de Reus qualifica d'«èxit» les visites durant la festivitat de Tots Sants al Cementiri Municipal. Des del passat 22 d'octubre fins al 2 de novembre, el Cementiri va rebre un total de 20.603 visitants, xifra que s'ha pogut conèixer gràcies al control d’aforament instal·lat al recinte per tal de garantir les mesures sanitàries.

Segons detalla el consistori, els visitants van seguir les recomanacions dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, i les del mateix ajuntament, i van esgraonar les visites al Cementiri en els dies previs a la festivitat. El volum de visites es va repartir entre el 28 d'octubre i l'1 de novembre, dia de Tots Sants.

El dia que va tenir més afluència de persones va ser el 30 d'octubre, amb 3.313 visitants, seguit del mateix dia 1, amb 3.288. El dia 31 d'octubre va sumar 2.866 visitants i el dia 28 d'octubre, 1.881.

Les visites no van arribar a l'aforament màxim

El pic de visitants que van visitar el recinte es va produir el mateix dia 1 a les 11:34 hores, amb 621 persones; lluny de l'aforament màxim permès, que era de 2.000 persones. D'aquesta manera, explica el consistori reusenc, se certifica que es va poder mantenir la distància de seguretat en tot moment.

Del total de visites, 17.747 persones van accedir al recinte per la porta principal i unes altres 2.865 ho van fer per la porta nord. La regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores, ha volgut posar en relleu la responsabilitat col·lectiva que es pot desprendre del recull de xifres.

«Agraïm la resposta de la ciutadania a la crida feta per l’ajuntament per esgraonar les visites al Cementiri General de Reus, així com reduir el temps d’estada, per tal d’afavorir que tothom pogués visitar els seus éssers estimats en aquests dies tan assenyalats sempre amb seguretat i tranquil·litat», ha ressaltat la regidora.

Itineraris i recorreguts per evitar aglomeracions

Per tal de garantir les visites al Cementiri per la festivitat de Tots Sants, el dispositiu de seguretat ha comptat amb mesures especials, a banda del control d'aforament als accessos. Es van dissenyar itineraris i recorreguts obligatoris per evitar la concentració de persones en punts concrets i s'han habilitat nous espais d’aparcament per evitar les aglomeracions.

L'Ajuntament de Reus també ha qualificat amb èxit la versió televisada de les tradicionals Visites Nocturnes, on 30.000 televisors van sintonitzar Canal Reus Televisió durant els quatre dies d'emissió.

Les Visites Nocturnes s'organitzen des de fa 12 anys, però enguany s'han hagut d'adaptar al format televisiu, interpretades, de manera dramatitzada, per la companya La Gata Borda. Aquestes visites nocturnes tenen com a finalitat divulgar l'important patrimoni del Cementiri General de Reus i donar a conèixer la seva riquesa històricoartística.

 


Comentaris