El Gaudí Centre Reus acull una exposició sobre els grans arquitectes modernistes

La mostra «Magnetic Heads» ha estat obra del reusenc Lluís Gómez Agustench
Quatre de les obres que es mostren a l'exposició «Magnetic Heads» al Gaudí Centre | Laia Riba

 

La primera exposició que acull el Gaudi Centre, s'ha inaugurat avui 26 de febrer de la mà de Lluís Gómez Agustench. Un total de cinc obres sobre els arquitectes modernistes més importants del moviment són el que componen l'exposició «Magnetic Heads», creada pel reusenc Lluís Gómez Agustench. La mostra es pot veure a l'entrada del Gaudí Centre i serà semipermanent.

 

L'Ajuntament de Reus ha volgut reconèixer la tasca de Lluís Gómez Agustench. | Laia Riba

 

«Magnetic Heads», primera exposició del Gaudí Centre

Avui, dimarts 26 de febrer s'ha inaugurat l'exposició «Magnetic Heads» al Gaudí Centre. Aquest espai és la primera vegada que acull una exposició d'aquestes característiques i que de moment, serà semipermanent. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la regidora de Cultura, Montserrat Caellas i l'autor de les obres, Lluís Gómez Agustench han inaugurat l'exposició sota l'expectació d'una desena de persones. A més, el consistori li ha fet l'entrega d'un obsequi a l'autor.

 

El quadre de Gaudí és el primer de l'itinerari de l'exposició «Magnetic Heads» | Laia Riba

 

Cinc obres, cinc grans artistes

Antoni Gaudí, Lluïs Domènech i Montaner, Josep Maria Jujol, Josep Puig i Cadafalch i Enric Sagnier són els protagonistes de l'exposició. Amb una perfecta simbiosi entre el modernisme i l'art més contemporani, Lluís Gómez Agustench ha volgut transmetre el paper d'aquests cinc arquitectes. Concretament amb la figura de Gaudí explica que «he volgut fer una commemoració a la mare de Gaudí, la qual va morir quan ell era jove».

 

Simbiosi entre el modernisme i Reus

Com ha recordat l'alcalde de Reus «aquests cinc arquitectes encaixen a la perfecció amb el Gaudí Centre i la ciutat». El motiu és que les obres van lligades als conceptes de geometria i altimetria, detallava l'autor. Una excusa per fusionar el passat i el present amb l'art modernista tot fent un homenatge als arquitectes més destacats.

 

«Magnetic Heads» es pot visitar al Gaudí Centre | Laia Riba

 

Aquesta exposició busca lligar els arquitectes amb els temps d'ara, i apropar a la ciutadania reusenca el gran paper que van desenvolupar en el món del modernisme. No obstant aquesta exposició també ha estat traduïda al castellà, l'anglès, el rus, el francès i l'alemany.

 

Lluís Gómez Augustench homenatja als arquitectes

El reusenc Lluís Gómez Augustench és un pintor que ha exposat a Barcelona, Madrid i altres grans ciutats d'Europa. En aquesta ocasió ha volgut fer un homenatge a cinc arquitectes que sense les últimes tecnologies de les quals es disposa ara, van fer grans obres arquitectòniques. L'autor explica que la inspiració li va venir de petit, quan jugava a la plaça del Mercadal i els edificis li cridaven l'atenció.