La fot貌grafa Lins Gri帽贸 ret homenatge al m贸n casteller amb dotze imatges exposades a Cal Mass贸

L'artista reusenca ha intentat projectar les emocions i els nervis que es desprenen en una diada a trav茅s de la imatge
En una diada es respiren molts nervis, per貌 tamb茅 molta alegria | Lins Gri帽贸
 

La fot貌grafa reusenca Lins Gri帽贸 va inaugurar ahir dia 5 de mar莽 la darrera exposici贸 del cicle '12 mesos, 12 fot貌grafs, 12 imatges'. En aquest cas, el m贸n casteller ha estat el protagonista de les dotze instant脿nies que estan exposades al bar del Centre d'Art Cal Mass贸.

Els castells s贸n una afici贸 que aglutina moltes persones a les places on s'acostumen a fer les diades. Entre tota aquesta gent, tamb茅 hi ha gran quantitat de fot貌grafs i aficionats a la fotografia que assisteixen a les diades cercant la millor imatge de castells, degut a la seva espectacularitat.

Dins d'aquests amants de la fotografia, existeix un grup del Camp de Tarragona anomenat 'Fort!' que es dedica a la fotografia castellera. La Lins Gri帽贸 forma part d'aquest grup i aquest dijous 5 de mar莽 va inaugurar l'exposici贸 amb un petit recull de les imatges que realitza. Es tracta de dotze fotografies, per complir amb els requisits del cicle, i tal com va assegurar Gri帽贸 durant la inauguraci贸 芦ha estat dif铆cil triar-ne nom茅s dotze, ja que volia que sortissin el m脿xim de colles del territori possibles禄.

Gri帽贸 tamb茅 va explicar quin ha estat el criteri per triar les dotze imatges. Segons va detallar, 芦no vaig voler mostrar cares concretes ni de castellers coneguts, ja que volia donar import脿ncia al m贸n casteller en general i a tot el que a mi m'ha transm猫s禄. 脡s per aix貌 que les imatges exposades s贸n plans tancats i petits detalls que denoten tota aquella alegria, esfor莽 i a vegades tristesa que es despr猫n a les diades castelleres i que nom茅s l'ull m茅s viu 茅s capa莽 de captar.

Una afici贸 familiar

Lins Gri帽贸 es considera una 芦aficionada a la fotografia禄 en comptes de fot貌grafa, ja que tal com va explicar ahir, es troba m茅s c貌mode amb aquesta definici贸. Professionalment 茅s administrativa, per貌 des de sempre ha viscut immersa en el m贸n de la fotografia i els castells. Concretament, aquestes dues aficions les ha heretat del seu pare, que des de ben petita la portava a les diades, tal com va recordar durant la inauguraci贸.

Pel que fa a la captaci贸 de les imatges, Gri帽贸 ha explicat que mai t茅 cap idea preconcebuda. 芦Igual que el casteller no sap mai com anir脿 una diada per molt assajats que es tinguin els castells, a mi em passa el mateix a l鈥檋ora de captar les imatges. A pla莽a hi vaig a veure castells, a xerrar amb la gent i aprofito per fer fotografies禄.

Aquesta exposici贸 forma part del cicle '12 mesos, 12 fot貌grafs, 12 imatges' del Centre d'Art Cal mass贸, un cicle que vol apropar l'art de la fotografia al p煤blic a trav茅s d'exposicions de fot貌grafs locals i del territori, per potenciar i divulgar aix铆 tamb茅 aquesta professi贸.

"馃帀 IMATGES: La gran celebraci贸 de la comunitat senegalesa a Reus!" "馃摉 Reusenquisme i futur pol铆tic a la presentaci贸 del llibre d'Artur Mas al C铆rcol"