La fotògrafa Lins Griñó ret homenatge al món casteller amb dotze imatges exposades a Cal Massó

L'artista reusenca ha intentat projectar les emocions i els nervis que es desprenen en una diada a través de la imatge
En una diada es respiren molts nervis, però també molta alegria | Lins Griñó
 

La fotògrafa reusenca Lins Griñó va inaugurar ahir dia 5 de març la darrera exposició del cicle '12 mesos, 12 fotògrafs, 12 imatges'. En aquest cas, el món casteller ha estat el protagonista de les dotze instantànies que estan exposades al bar del Centre d'Art Cal Massó.

 

Els castells són una afició que aglutina moltes persones a les places on s'acostumen a fer les diades. Entre tota aquesta gent, també hi ha gran quantitat de fotògrafs i aficionats a la fotografia que assisteixen a les diades cercant la millor imatge de castells, degut a la seva espectacularitat.

 

Dins d'aquests amants de la fotografia, existeix un grup del Camp de Tarragona anomenat 'Fort!' que es dedica a la fotografia castellera. La Lins Griñó forma part d'aquest grup i aquest dijous 5 de març va inaugurar l'exposició amb un petit recull de les imatges que realitza. Es tracta de dotze fotografies, per complir amb els requisits del cicle, i tal com va assegurar Griñó durant la inauguració «ha estat difícil triar-ne només dotze, ja que volia que sortissin el màxim de colles del territori possibles».

 

Griñó també va explicar quin ha estat el criteri per triar les dotze imatges. Segons va detallar, «no vaig voler mostrar cares concretes ni de castellers coneguts, ja que volia donar importància al món casteller en general i a tot el que a mi m'ha transmès». És per això que les imatges exposades són plans tancats i petits detalls que denoten tota aquella alegria, esforç i a vegades tristesa que es desprèn a les diades castelleres i que només l'ull més viu és capaç de captar.

 

Una afició familiar

Lins Griñó es considera una «aficionada a la fotografia» en comptes de fotògrafa, ja que tal com va explicar ahir, es troba més còmode amb aquesta definició. Professionalment és administrativa, però des de sempre ha viscut immersa en el món de la fotografia i els castells. Concretament, aquestes dues aficions les ha heretat del seu pare, que des de ben petita la portava a les diades, tal com va recordar durant la inauguració.

 

Pel que fa a la captació de les imatges, Griñó ha explicat que mai té cap idea preconcebuda. «Igual que el casteller no sap mai com anirà una diada per molt assajats que es tinguin els castells, a mi em passa el mateix a l’hora de captar les imatges. A plaça hi vaig a veure castells, a xerrar amb la gent i aprofito per fer fotografies».

 

Aquesta exposició forma part del cicle '12 mesos, 12 fotògrafs, 12 imatges' del Centre d'Art Cal massó, un cicle que vol apropar l'art de la fotografia al públic a través d'exposicions de fotògrafs locals i del territori, per potenciar i divulgar així també aquesta professió.