Els secrets del mausoleu del General Prim exposats al Cementiri de Reus

La mostra «El Mausoleu del General Prim. Una lliçó històrica» s'inaugura divendres 31 de maig
Imatge de l'exposició «El Mausoleu del General Prim. Una lliçó històrica» al cementiri general de Reus | Cedida

 

El cementiri general de Reus a acull l'exposició dedicada al mausoleu fel General Prim que explica la vida d'aquest personatge reusenc així com els secrets amagats del seu sarcòfag. Aquesta mostra és gestionada pel Servei Funeraris de Reus i Baix Camp i s'emmarca en els actes que organitza l'Associació Europea de Cementiris Significatius. Aquesta exposició es mostrarà aquest divendres, 31 de maig, a les instal·lacions del Cementiri de Reus, on es troba la tomba del General Prim.

La del General Prim és una de les tombes més emblemàtiques del Cementiri de Reus | Jordi Olària

 

«El Mausoleu del General Prim. Una lliçó històrica» 

La mostra «El Mausoleu del General Prim. Una lliçó històrica» és una exposició fruit de l'estudi de M. Carme Bigorra i M. Josep Salvadó amb fotografies de Ferran Estivill. A través de les imatges exposades en aquesta mostra el públic pot descobrir els fets més significatius de la vida i obra del General Prim que està representat en aquest element patrimonial, considerat Bé Cultural d'Interès Nacional.

Imatge del mausuleu del general Prim a Reus ubicat al Cementiri General de Reus | TarragonaDigital

 

Els secrets de General Prim recollits en una exposició

L'artista Plácido Zuloaga realitzada entre 1874 i 1875, va realitzar l'obra del sarcòfag de Prim com una peca neoclàssica. El sarcòfag està fet amb la tècnica de Damasc, que consisteix a realitzar dibuixos mitjançant la incrustació per incisió de fils o làmines de plata, en aquesta ocasió sobre ferro.

El sarcòfag de Prim, un tresor del cementiri de Reus

El sarcòfag del General Prim pesa uns 1.800 quilos i va ser començat a realitzar-se a Èibar i acabat a Saint-Jean-de-Luz. L'escultor francès Émile Hébert va ser qui va fer la figura jacent de Joan Prim i també totes les parts esculpides del sarcòfag.

"Una festa a La Palma commemorarà els 25 anys del Sarri de Reus" "ATENCIÓ: Aquests són els grups que actuaran a les Barraques de Reus!"