Fabián Acidres engega el cicle d'exposicions fotogràfiques a Cal Massó

El centre d'art posa en marxa un seguit de dotze exposicions, una cada mes, per donar a conèixer fotògrafs de la zona
Una de les imatges de l'exposició de Fabián Acidres | Cedida

 

El fotògraf Fabián Acidres serà l'encarregat, aquest dijous, de posar en marxa un cicle d'exposicions fotogràfiques a Cal Massó de Reus. Dies de sol i vent es podrà veure durant tot el mes d'octubre entre sis de la tarda i deu de la nit de dimecres a dissabte. La inauguració serà dijous, dia tres d'octubre, a les vuit del vespre, i servirà per donar per començat el cicle 12 mesos, 12 fotògrafs, 12 imatges al centre cultural reusenc.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L'objectiu del cicle és «donar a conèixer fotògrafs de la zona a través de les imatges», i el primer serà Fabián Acidres. El reusenc és fotògraf autodidacte i realitza treballs periodístics d'un ampli ventall d'àmbits, alguns dels quals, col·laborant a TarragonaDigital. Aquests Dies de sol i vent, però, se centren en la seva faceta artística, amb un total de dotze fotografies en blanc i negre tant en analògic com en digital.

En aquesta ocasió seran, bàsicament, paisatges, «en els quals l'autor vol transmetre les condicions humanes de solitud i lluita quotidiana», segons s'explica des de Cal Massó. Acidres no es va formar com a fotògraf perquè no s'ho havia plantejat com a professió, tot i que ara sí que sigui el cas, admet que «li costa distingir què és feina i què és plaer». Molt assidu a les fotografies en blanc i negre, afirma que el color és inherent al món que retrata, «i l'empra en una paleta equilibrada, visualment simfònica, que no distregui l'atenció». És impulsor d'un negoci de fotografia artística a Reus mateix anomenat El Terciopelo Azul.

Una imatge del Centre d'Art Cal Massó, on es durà a terme l'exposició. | Centre d'Art Cal Massó

 

Un cicle d'exposicions fotogràfiques

Cal Massó posa en marxa, amb Fabián Acidres, 12 mesos, 12 fotògrafs, 12 imatges, una iniciativa que vol servir per «donar un impuls a les arts visuals i en concret a la fotografia i la imatge». La cafeteria del centre cultural serà la sala d'exposicions on, cada mes, un fotògraf diferent hi exposarà dotze imatges de la seva col·lecció. S'ha organitzat amb l'objectiu que les temàtiques siguin diferents.

Des del centre aposten per atraure el públic en general, però també l'especialitzat per tal que coneguin aquests creadors, en aquest cas, a través de la fotografia. Es vol aprofitar el cicle d'exposicions per captar «nous públics no consumidors habituals de cultura».

"🎵 AGENDA: Joan Dausà, Maria Rodés i el Petit de Cal Eril al cartell del Festival Accents 2019" "🚨 Colpeja amb el cotxe un policia a Reus i i demanen 3 anys de presó"