Eurecat, Hospital Sant Joan, URV, estudi pomes polpa vermella colesterol dolent

Falten 40 voluntaris per un estudi reusenc per reduir el colesterol

La recerca es fa a Reus i se centra en el consum de poma de polpa vermella

Les pomes de polpa vermella podrien ajudar a reduir el colesterol. Amb aquesta premissa s'ha iniciat un estudi científic que ara necessita 40 voluntaris per acabar-se. El centre tecnològic Eurecat, l'Hospital Universitari Sant Joan i la Universitat Rovira i Virgili tenen la investigació en marxa, i volen determinar quin impacte té aquesta fruita sobre el colesterol conegut popularment com a 'dolent', i quin efecte hi provoquen les pomes blanques i les infusions d'aronia.

La reducció del colesterol LDL —que és el que es coneix com a colesterol dolent— es pot afrontar a través d'una dieta sana. A més, però, hi ha alguns aliments que poden contribuir-hi més que altres. La Unitat de Nutrició i Salut d'Eurecat, l'Hospital de Reus i la URV estan intentant esbrinar si un d'aquests aliments és la poma de polpa vermella, però els falten 40 voluntaris que participin en l'estudi, titulat AppleCor.

Eurecat, Hospital Sant Joan, URV, estudi pomes polpa vermella colesterol dolent
La recerca estudia l'efecte de la poma de polpa vermella en la reducció del colesterol | Eurecat

 

L'efecte d'alguns aliments contra el colesterol

La mateixa recerca ha de servir per comparar l'efecte d'aquesta fruita amb el que puguin tenir les pomes de polpa blanca o les infusions d'aronia, un fruit vermell que no és comestible cru. La doctora Rosa Solà, cap d'estudis d'intervenció en humans de l'estudi, assegura que «la implicació dels voluntaris és un factor imprescindible» per determinar si les pomes de polpa vermella tenen relació o no amb la reducció del colesterol dolent.

Aquest estudi pren importància perquè es calcula que el colesterol LDL afecta gairebé la meitat de la població, el 45 %. La recerca necessita 120 en homes i dones majors d'edat i amb un colesterol per sobre del 115 mg/dL. En concret s'hi estudia l'efecte de les antocianines, un component d'origen natural d'algunes fruites. Durant sis setmanes, les persones que participen en l'estudi han de consumir diàriament un dels tres productes.

Els participants han de complir altres característiques per participar-hi, com no ser fumadors i no prendre medicació per a la diabetis, la pressió arterial ni el colesterol. Qui tingui interès a formar part dels 120 voluntaris pot adreçar-se al correu electrònic estudis@eurecat.org o trucar al telèfon 636 944 723. L'estudi es duu a terme a la Unitat de Nutrició i Salut d'Eurecat, que està situada just davant de l'Hospital Sant Joan.


Comentaris