Les famílies de l'Escola Doctor Alberich i Casas demanen convertir el centre educatiu en un Institut Escola

Reivindiquen convertir l'Escola Doctor Alberich i Casas en un Institut Escola

L'alumnat i les famílies s'han reunit al pati del col·legi aquest dissabte

Les famílies i l'alumnat de l'Escola Doctor Alberich i Casas s'han concentrat aquest dissabte al patí del col·legi, situat a la zona de Ponent de Reus, per reivindicar que el centre educatiu es converteixi en un Institut Escola. Una protesta que ja fa temps que s'està realitzant i, des de l'escola reusenca, ja s'han fet diverses accions per aconseguir-ho, com una recollida de firmes per tenir un institut a la zona, on se'n van recollir més de 3.000.

L'institut més a prop de l'escola, a 2 quilòmetres

Decidits a mobilitzar-se tant com calgui per visualitzar la necessitat de tenir un institut a prop, ja que l'INS Baix Camp, el qual està més a prop i on segueixen els estudis més del 90% dels alumnes que acaba l'educació primària a l'escola, està a uns dos quilòmetres de distància. 

En aquest sentit, les famílies creuen que és una situació incoherent amb els criteris de proximitat al domicili que es tenen en compte en els processos d'adscripció. A més, apunten que a la ciutat no hi ha una xarxa de transport públic capaç de donar-hi resposta a les seves necessitats per anar fins a l'institut més proper i, anar a peu o en cotxe, són les dues opcions més utilitzades.

L'alumnat no té garantit una plaça a l'institut més proper | TarragonaDigital

 

Una altra queixa que realitzen és el sistema d'assignació de places actual. Les famílies de l'Escola Doctor Alberich i Casas expliquen que els seus fills i filles no tenen garantit una plaça a l'INS Baix Camp. Per aquest motiu volen un Institut Escola per tenir continuïtat el projecte educatiu de l'escola i que aculli els alumnes amb necessitats educatives especials (SIEI). Aquesta opció, l'INS Baix Camp, avui en dia, no la contempla i resulta especialment sensible perquè l'alumnat és molt divers.

Mobilitzacions i accions per visibilitzar la demanda

Des de la Comissió d'Infraestructures ja s'han mantingut converses amb la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Reus, Dolors Sardà, així com amb el Director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra, al qual se li van entregar les més de 3.000 signatures recollides a favor d'aquesta demanda.

En aquest sentit, sense data fixada, Segarra va emplaçar a la comissió a parlar del tema i, així, obrir un procés participatiu per prendre decisions de planificació educativa a la ciutat de Reus. Tanmateix, des de la comissió de la Comunitat d'Aprenentatge de l'escola estan decidits a realitzar mobilitzacions i accions informatives per visibilitzar la demanda d'un Institut Escola.

També et pot interessar:


Comentaris