Façana exterior del CAP Sant Pere de Reus

Salut començarà divendres els cribratges massius de Covid-19 a Reus

Els cribratges es faran al CAP Sant Pere i a l'Hospital Sant Joan de Reus | Els barris seleccionats són la Sardana (ABS I i II) i la Pastoreta i Monestir (ABS V)

La situació de la pandèmia a Reus necessitava una mesura urgent, tal com indicava l'expert tarragoní Àlex Arenas a principis de setmana, dient que «cal actuar ja». El Departament de Salut, després d'actuar a Benifallet amb un cribratge massiu, ha indicat que és el torn de la capital del Baix Camp.

Al llarg del matí, Salut confirmava la realització d'aquest a la ciutat on el risc de rebrot està pels núvols amb 390,51 punts i, tal com avançava TarragonaDigital aquest dilluns, les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) 2, composta pel Barri Immaculada, Polígon AgroReus o barri de la Pastoreta, o la 3, on hi ha el Pinar, barri Gaudí o Castellvell del Camp, estan assenyalades en vermell amb un gran nombre de casos positius detectats. La més crítica, però, és l'ABS 5, al sud de Reus, que agafa zones com Aigüesverds, el barri Montserrat o Mas Iglesias.

A Reus l'índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) es troba en 390,51 amb un risc alt, pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, l'Rt se situa en 2,44. En la darrera setmana, a Reus, 133 casos positius de coronavirus a la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

Quan i on es farà el cribratge

Salut realitzarà cribratges massius amb proves PCR a tres barris de Reus: la Sardana (ABS Reus I i II), la Pastoreta i Monestir (ABS Reus V). La població diana per a aquests cribratges  seran les persones residents en aquests barris d'entre 20 i 50 anys i començaran el divendres 21 d'agost per continuar fent-los el dissabte 22 i el dilluns 24.

Al CAP Sant Pere s'hi instal·laran diferents mòduls exteriors per tal de realitzar la recollida de mostres als residents al barri de la Sardana, mentre que a l'Hospital Sant Joan de Reus es realitzaran les proves als residents dels barris de la Pastoreta i Monestir. En aquests tres dies, es volen tenir testades 3.000 persones un cop finalitzi el cribratge, és a dir, 1.000 per cada un dels dies.

Els residents del barri de la Sardana es podran dirigir al CAP Sant Pere el divendres 21 i el dissabte 22 de les 8.00 hores a les 20.00 hores. Els veïns del barri Monestir es poden dirigir a l'Hospital Sant Joan de Reus el divendres 21 i el dissabte 22 de les 8.00 hores a les 20.00 hores Els veïns del barri de la Pastoreta es poden dirigir a l'Hospital Sant Joan de Reus el dissabte 22 i el dilluns 24 de les 8.00 hores a les 20.00 hores.

A més d'aquests cribratges, s'ha incrementat l'acció comunitària amb agents cívics, Protecció Civil i Guàrdia Urbana de Reus. 

 • CAP SANT PERE per als veïns del barri la Sardana
  • Divendres 21 i dissabte 22
  • De les 8.00 hores a les 20.00 hores
 • HOSPITAL SANT JOAN DE REUS per als veïns dels barris de la Pastoreta i Monestir
  • Divendres 21 i dissabte 22 pel veïns del barri de Monestir
  • Dissabte 22 i dilluns 24 pels de Pastoreta 
  • De les 8.00 hores a les 20.00 hores

Comentaris
Sara M C
On està l'Alcalde?????????