La farmàcia del carrer del Vent de Reus tornarà a apujar la seva persiana

Ja fa dos anys que la farmàcia estava tancada a causa d'una suposada estafa al CatSalut | El negoci reobriria a l'octubre
La farmàcia del carrer del Vent de Reus tornaria a obrir a l'octubre d'aquest any | Marta Torrens

 

Des del novembre de l'any 2017 que la persiana d'aquest negoci s'ha mantingut baixada a causa d'una suposada estava al Servei català de la Salut. El mateix mes de novembre de 2017, el farmacèutic encarregat de la botiga i el seu germà van ser detinguts per estafar, presumptament, 564.000 euros durant un any. Se'ls acusava d'haver manipulat receptes mèdiques oficials i canviar medicaments prescrits per d'altres molt més cars.

Després de dos anys d'inactivitat, la farmàcia tornarà a obrir

Els dos propietaris van quedar en llibertat amb càrrecs però el negoci no va reobrir. Segons la normativa, quan un propietari decideix tancar, voluntàriament, una farmàcia, el comerç pot estar inactiu fins a un màxim de dos anys, això sí, sempre que la població tingui un bon servei farmacèutic.

Ara, expirats aquests dos anys, la farmàcia tornaria a apujar la seva persiana pels veïns i veïnes del barri del Carme de Reus. Durant aquest últim mes s'han realitzat obres de remodelació i s'hi ha col·locat el nou mobiliari, així doncs, el negoci farmacèutic reobriria durant aquest pròxim mes d'octubre. En cas que al novembre el negoci no hagués tornat a arrencar la seva activitat, aquest comerç reusenc tancaria definitivament. 

Un segon local des d'on falsificaven receptes

Segons els Mossos d'Esquadra, els propietaris també tenien un local ubicat a Esplugues de Llobregat i des d'allà falsificaven receptes i preparaven medicaments per controlar tot el procés de la recepta. Els agents policials, durant els escorcolls, van intervenir 3.700 receptes del CatSalut falsificades o susceptibles de ser falsificades i una gran quantitat de medicaments caducats que no estaven separats dels no caducats. 

Actualment, a Reus hi ha un total de 43 farmàcies —44 quan obri la del carrer del Vent—, per tant, el servei farmacèutic reusenc està complet i garantit. Els Col·legis de Farmacèutics tenen la competència d'atorgar les noves llicències d'obertura de farmàcies que s'atorguen en funció del tipus d'àrea bàsica on se sol·licita obrir una farmàcia i del nombre d'habitants de la zona. 

"🔴 ALERTA: Intenta matar un home amb un ganivet a Reus" "📚 ATENCIÓ: Les Biblioteques de Reus inicien el curs!"