Reus rep 2.000 fotografies artístiques de la Federació Catalana de Fotografia

El conveni per la concessió de les obres es farà el pròxim 15 de febrer
La temàtica de les fotos és la cultura popular i les tradicions, entre d'altres | Cedida
 

La Federació Catalana de Fotografia donarà 2.000 fotografies al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR). El pròxim 15 de febrer, l'entitat realitzarà l'assemblea i la signatura del conveni de comodat entre la mateixa federació i l'Institut Municipal Reus Cultura de la regidoria de Cultura de l'ajuntament.

Aquesta no serà l'única vegada que l'entitat aporti material, ja que segons ha informat l'Ajuntament de Reus, la Federació Catalana de Fotografia anirà aportant entre 800 i 900 fotografies cada any. De les donades enguany, són fotografies de gran valor artístic, i es tracta de fotografies que han estat presentades a diversos concursos fotogràfics i distincions que ha demanat la FCF des de la seva fundació l'any 1982 fins a l'actualitat.

Concretament, la temàtica de les imatges és la cultura popular i les tradicions, les presentades al Certamen Fotogràfic, l'actual Premi Catalunya, i la sol·licitud de distincions. Cal destacar que totes les imatges són considerades obra fotogràfica, per la qual cosa gaudeixen de tots els nivells de protecció.

La trobada tindrà lloc al mateix CIMIR, que disposa del dipòsit de la col·lecció fotogràfica de la Federació Catalana de Fotografia. Josep Maria Casanovas Dolcet, en nom de la federació, va ser l'encarregat de dipositar les 2.000 fotografies, el passat 15 de desembre de 2019. La majoria d'aquestes imatges són originals, tot i que també es conserven duplicats.

Tal com ha remarcat l'ajuntament, aquestes fotografies posseeixen un gran valor artístic, ja que són representatives de l'evolució de la fotografia catalana, des del 1982 fins a l'actualitat, de la mà de diversos autors.

Les fotografies gaudiran de les millors condicions per a la seva conservació

El CIMIR intentarà que aquestes imatges, donada la seva antiguitat, es conservin de la millor manera possible, tot i que l'estat de conservació actual és l'adequat per unes imatges d'aquesta època. Cada suport es dipositarà als diversos materials de conservació, i tots s'emmagatzemaran en una sala on es  garanteix la temperatura i la humitat adequades per a la bona conservació.

El contracte que se signarà el pròxim 15 de febrer estableix el comodat per un període de deu anys, amb opció de ser prorrogat mitjançant l'acord de les dues parts, augmentat el termini any rere any o per un període superior.

"📚CALENDARI: Tots els dies i horaris de les portes obertes de les escoles de Reus!" "❗ Més de 600 persones es podran beneficiar laboralment al Mas Carandell de Reus"