GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Seguici Festiu de Reus competeix als Cóssos i fa l''índiu' a la nit

Avui els equips del Seguici Festiu competiran als jocs tradicionals, els Jardins de la Casa Rull acullen les Varietées de Sant Pericu i els carrers s'omplen de bogeria a la Nit de fer l'Índiu
Els divertits Cóssos a Reus, els protagonistes del dimecres 26 de juny | Laia Solanellas

 

Reus ja està en plena Festa Major de Sant Pere amb infinitats d'actes que omplen els carrers de la ciutat de festa i rauxa. Avui arriba un dels actes de Festa Major destacats, els Cóssos, una competició de jocs tradicionals entre les diferents entitats. També els vermuts de la Casa Rull en aquesta ocasió amb FamFarra, l'espectacle de les Varietées de Sant Pericu i un acte que darrerament ha agafat més protagonisme, la Nit de fer l'Índiu, una jornada de Festa Major que acabarà amb ball de gralles.

 

 

 

 

Un dimecres de Festa Major molt complet

Com ja és habitual els dies de Festa Major comencen amb els 'Tallers per descobrir la Festa Major' al Museu de Reus a partir de les 10.00 hores i al Centre d'Art Cal Massó amb l'espai d'interpretació visual de la Festa Major a la mateixa hora.

 

La Nit de fer l'Índiu omple els carrers de Reus de bogeria | Gerard Martí

 

A l'hora del vermut, concretament a partir de les 13.00 hores, els Jardins de la Casa Rull tornen amb els Vermuts de Festa Major en aquesta ocasió amb FanFarra, que interpreten els grans èxits de la nostra música d'una manera fresca i festiva.

 

Els infants tenen una cita amb la Parranda

Ben entrada la tarda el Canó de les Festes segueix anunciant que Reus està de Festa Major a partir de les 18.30 hores pels carrers de la ciutat. A la mateixa hora els més petits de Reus tenen una cita amb Parranda que portaran l'espectacle 'El batibull de la Festa Major'; jocs, danses i els actes propis d'una festa major catalana, com per exemple exhibició de gossos d'atura o partits de solters contra casats.

 

Els Cóssos arriba vuitè torneig de jocs tradicionals entre equips dels elements festius | Laia Solanellas

 

Els Cóssos, la competició més divertida

Però el moment més esperat i dels més importants d'aquesta jornada de dimecres 26 de juny són els Cóssos. Una competició entre les diferents entitats que formen part del Seguici Festiu de Reus que ja s'ha fet un lloc en el programa de Festa Major. Els Cóssos arriben a la vuitena edició amb gran expectació on cinc membres de cada element de la Festa Major competiran amb els altres equips per proclamar-se els més forts i àgils de la Festa Major.

 

Les bitlles, les curses de sacs, les carreres de cintes amb bicicleta i el pal ensabonat són els protagonistes de la plaça del Mercadal a partir de les 19.00 hores. Enguany ja és el vuitè any que Reus recupera els Cóssos, un dels actes més característics que havia tingut la Festa Major de Sant Pere durant el segle XIX. A banda de l'element que guanyarà la competició, també es premia a qui ha animat millor al seu equip i per aquest motiu els Cóssos de Reus s'ha tornat un acte festiu.

 

Les divertides Varietées de Sant Pericu als Jardins de la Casa Rull | Laia Solanellas

 

Música, dansa i humor a les Varietées de Sant Pericu

Però els actes no acaben i la intensa jornada d'avui segueix amb la ballada de sardanes amb la Cobla Pare Manyanet a les 19.00 hores a la plaça de Prim i les tradicionals Varietées de Sant Pericu als Jardins de la Casa Rull, a les 21.00 hores. El Bravium Teatre ofereix un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, màgia, humor i molt més. L'humor i el ball seguiran amb La Revista 2019 a la plaça de la Llibertat a les 22.30 hores. 

 

La Nit de fer l'Índiu un dels imprescindibles de Sant Pere | Laia Solanellas

 

Reus embogeix amb la Nit de fer l'Índiu

Finalment i per acabar d'arrodonir aquesta jornada tan completa arriba un dels actes que cada cop és més multitudinari i que inunda la ciutat de bogeria: la Nit de fer l'Índiu. La Banda de Fer l'Índiu i la Banda Simfònica de Reus donaran el tret de sortida a aquesta nit de rauxa i diversió.

 

La cercavila s'iniciarà des de l'Ajuntament on l'Àliga i els gegants Indis pujaran en cercavila fins al Campanaret per recollir l'element convidat d'aquest any, els Nanos, amb motiu del seu cinquantè aniversari. La Nit de fer l'Índiu acabarà amb un ball de gralles a la plaça del Mercadal a càrrec del grup musical Canya d'Or.