GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

A Reus és Festa Major: ja és Sant Pere!

Reus dóna l'últim adéu a la seva Festa Major gran amb l'actuació de lluïment al matí i la Professó Solemne amb el Seguici Festiu
El ball de lluïment dels Gegants de Reus durant el matí de la Diada de Sant Pere | Laia Solanellas

 

 

Avui, 29 de juny, és Sant Pere i a Reus donen l'últim adéu a la seva Festa Major. La ciutat s'acomiada d'un dels moments més àlgids del calendari amb un seguit d'actes que omplen, per última vegada, les places i carrers de festa i rauxa. La jornada començarà amb les tradicionals matinades que despertaran a la ciutadania per anunciar el darrer dia de Festa Major. La Tronada del matí encetarà l'actuació de lluïment dels grups festius, i l'inici de la Professó Solemne que mitjançant la carretillada es donarà per finalitzada la Festa Major de Sant Pere 2019.

 

 

 

 

 

Els elements es llueixen per la Diada de Sant Pere a Reus | Laia Solanellas

 

 

Reus es desperta a so de matinades

Els membres del Ball de Diables de Reus, del Ball de Pere Joan Barceló i de la Banda Verge de Misericòrdia desperten a la ciutat a partir de les set del matí per anunciar que a Reus, és Festa Major. Seguidament i per agafar forces per la intensa jornada, a diferents establiments de la ciutat es podrà degustar un esmorzar de forquilla. Per acabar de despertar a la població es llancen 29 avisos pirotècnics des de l'Ajuntament a les 9.00 hores del matí.

 

Solemne missa concelebrada a la Prioral de Sant Pere | Laia Solanellas

 

La Prioral acull les misses de Sant Pere

A les 10.00 hores i a les 12.30 hores es podrà assistir a les misses de la Prioral de Sant Pere. També a les 18.30 hores es realitza la solemne Missa Concelebrada, presidida pel prior Mn. Joan Anton Cedó i assistit pels preveres de l'Arxiprestat, amb l'acompanyament musical de l'Orfeó Reusenc, la coral l'Encís i l'orgue de la prioral. A més des de les 10.00 hores fins a les 12.30 hores es pot pujar al campanar per un preu d'1 € i amb l'acompanyament dels Campaners de Reus.

 

Els elements del Seguici Festiu ballen a la Mercadal durant el matí de Sant Pere | Laia Solanellas

 

Els elements es llueixen a la plaça del Mercadal

Després que la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia acabi la seva actuació, la penúltima Tronada de la Festa Major dóna inici a l'actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat, prèviament a l'actuació es podrà gaudir del Bou Enflocat. En finalitzar, concretament a l'una del migdia, exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus, que volen fer, un any més, la seva millor actuació en solitari.

 

Esclat de tronada arriba la imatge de Sant Pere a la prioral | Laia Solanellas

 

A les 17.30 hores els actes de la Diada de Sant Pere es tornen a posar en marxa amb el Toc de Festa i l'anada a l'Ofici de les autoritats municipals de la corporació acompanyades pels elements festius de Reus. L'Àliga fa el seu ball solemne curt quan la imatge de Sant Pere surti de la missa concelebrada i aquest fet, dóna pas a l'arrencada del Seguici Festiu des del Fossar Vell en la Professó Solemne.

 

Adéu Sant Pere 2019, fins a l'any que ve

La imatge de Sant Pere es dirigeix cap a la prioral i, quan arribi a la porta es produeix el gran esclat de festa i la tronada aèria. Un cop la imatge torna a l'urna de l'altar major de la prioral, es procedeix a guardar-la amb les tres claus fins a l'any vinent.

 

La Diada de Sant Pere a Reus acaba amb els elements de foc de la ciutat | Laia Solanellas

 

En acabar, els elements del Seguici Festiu de Reus es dirigeixen a la plaça del Mercadal on tindran la seva última oportunitat per ballar, ja que després la Víbria i el Drac i del Ball de Diables realitzaran l'actuació que posarà punt final a la festa de Sant Pere d'enguany. Per acabar d'arrodonir la jornada al Centre d'Art Cal Massó, hi haurà el ball de gralles a càrrec de Ganxets, els Grallers del Baix Camp.