El festival 'Breus' de Reus clou amb bones sensacions i ganes d'afrontar més edicions

El certamen projecta una quarantena de curtmetratges com 'L'última verge', guanyador del Gaudí
2.000 assistents a la cloenda de la primera edició del festival 'Breus' de Reus | ACN

 

El festival 'Breus' de Reus ha clos aquest dissabte a la nit la primera edició després de projectar una quarantena de curtmetratges d'arreu d'Europa i d'àmbit català, entre els quals destaca 'L'última verge', producció premiada amb el Gaudí a millor curtmetratge. 

 

2.000 espectadors a la primera edició del Breus

Els organitzadors calculen que hi han assistit uns 2.000 espectadors durant els tres dies de certamen i valoren positivament la rebuda del públic. Segons el director artístic, Sergi Prat, el 'Breus', que ha pres el relleu a l'antic Festival Europeu de Curtmetratges (FEC), ha nascut amb la intenció de «quedar-se» i amb l'objectiu que la capital del Baix Camp «respiri i visqui» el cinema europeu.

 

Els guanyadors del concurs del CreaBreus i de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en l'acte de cloenda del Breus | ACN

 

El Teatre Bartrina ha acollit aquesta nit l'acte de cloenda del festival 'Breus' que ha tancat amb les projeccions britàniques, 'Silent child' (2017), de Chris Overton, i 'Fish story' (2018), de Charlie Lyne. En la cloenda també s'han projectat els curts guanyadors del CreaBreus, el concurs per a cineastes amateurs. Els premiats han estat les propostes d'Angoixa', de David Montserrat, i 'Mai deixis de volar', de Júlia Serra i Diego Echevarria.

 

Breus ha agafat el relleu del FEC

El director artístic ha recordat que el certament té la voluntat de seguir amb la tradició de curtmetratges agafant el relleu del FEC, però amb identitat pròpia. «L'objectiu final és que la gent de Reus pugui gaudir del millor cinema europeu», ha resumit. Així mateix, també ha qualificat «d'èxit» les activitat complementàries dedicades a famílies i joves, com les projeccions a la 'caravana Puck' o les sessions a l'aula de cinema.

 

Públic juvenil a la inauguració del Festival Breus 2019 | Cedida

 

Per tot plegat, Prat espera que aquesta edició sigui la primera de moltes més i, per això, ha considerat que el festival ha nascut per "quedar-se". I és que segons el seu parer, la resposta del públic ha estat molt positiva.

 

Títols internacionals

El festival també ha projectat aquests títols en la categoria 'Panorama'; 'Bonobo' (Suïssa), 'Visite' (Holanda), 'Chuchotage' (Hongria), '100EUR' (Àustria), 'I thing I have a crush on you' (Suècia), 'La vie sauvage' (França), 'Downside up' (Bèlgica), 'JÄÄ (ICE)' (Estònia), The fall of Lenin (Ucraïna), 'Fótspor' (Islàndia), 'Cadaoul de craciun' (Romania), 'Morgenmensch' (Àustria), 'Smithy & Dickie' (Irlanda) i 'Solar walk' (Dinamarca), a més de les espanyoles 'Matria' i 'Cerdita'. També s'ha vist la projecció d'un altre curt nacional, 'Tomorrow', dirigit per Andrew Tarbet, a la secció 'Panorama.cat', entre d'altres.