Reus acull la segona edició del Festival de Rumba

Tindrà lloc el pròxim dissabte 24 de novembre amb diverses propostes culturals al voltant d'aquest gènere musical
Reus acull la 2a edició del Festival de Rumba | Ajuntament de Reus

 

El proper dissabte, 24 de novembre, arriba a la ciutat de Reus la segona edició del Festival de Rumba, un certamen que tindrà lloc a la plaça de Ramon Amigó, al barri de Mas Iglesias. El festival ‘rumbero’ comptarà amb diverses propostes culturals al voltant d’aquest gènere musical i culminarà amb un gran concert a càrrec dels grups Aires de Rumba —amb components dels cèlebres Sabor de Gràcia— i Triampa.

El festival segueix amb força en el marc de Reus Ciutat de la Música 2018

El festival, presentat avui dimarts, 13 de novembre, per la regidora de Cultura de Reus, Montserrat Caelles, el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, i el director artístic del Festival de Rumba, Israel Batista, reprèn un projecte iniciat arran de la capitalitat de la cultura catalana 2017 i que, enguany, segueix amb força en el marc de Reus Ciutat de la Música 2018.

El Festival de Rumba 2018 coincidirà plenament amb la inauguració de la bassa de Mas Iglesias, un equipament renovat que, el 24 de novembre, serà escenari de guitarres, sentiment, bona rumba i cultura.

Segons ha explicat l’Ajuntament de Reus, el pressupost destinat a aquesta activitat musical és de 13.000 euros i compta, a més, amb el patrocini d’Aigües de Reus, que ja va donar suport a la primera edició.

Dos joves ballant al Festival de Rumba Catalana de Reus | ReusDiari.cat

Programa del Festival de Rumba de Reus 2018

16.00 h, al Centre de la Imatge Mas Iglesias. Projecció del documental 'Peret i l'origen de la rumba'

17.00 h, al Mas Iglesias. Exposició 'Reus, memòries de l'aigua', i inauguració de la nova bassa

17.30 h, al Centre de la Imatge Mas Iglesias. Conferència «Rumba catalana, rumba flamenca i cultura gitana», a càrrec de Sicus, cantant de Sabor de Gràcia

18.30 h, a la plaça de Ramon Amigó del Mas Iglesias. Concert amb Aires de Rumba, a continuació, Triampa (20.00 h) i finalment, actuació de DJ (21.30 h)

"L'associació de Torroners Xixonecs de Catalunya oferirà una degustació gratuïta a Reus" "REUS: Arriben dues experiències virtuals a la Fira Centre Comercial"