El Ficommerce amplia fronteres i se celebrarà també a Barcelona aquest 2019

El Clúster TIC ha firmat un acord de col·laboració amb Telefònica durant la Mobile World Congress | Consolidat ja a les comarques de Tarragona, inicia ara l'acció de projecció exterior com a referent territorial en l'àmbit tecnològic

El Ficommerce, la jornada enfocada al Marketing Digital que des de fa set anys  es celebra a la ciutat de Reus i s'ha convertit ja en un referent del sector, farà el salt a Barcelona aquest 2019.

Així es desprén de l'acord signat aquesta mateixa setmana entre els representants del Clúster TIC Catalunya Sud i Telefònica, en el marc de la Mobile World Congress, que es celebra a Barcelona aquesta setmana. L'acord preveu que el model de jornada formativa i experiencial del Ficommerce s'extrapoli també a la ciutat comtal, on es celebrarà una segona edició d'aquest certamen al mes de novembre, concretament el dia 11, a la Torre Telefonica, ubicada a la Diagonal. 

ESIC Barcelona, partner principal del Cluster

La Ficommerce Barcelona 2019 comptarà també amb la col·laboració de l'ESIC Businnes Marketing School, escola de negocis dirigida, a Catalunya, pel reusenc Eduard Prats i  un dels centres que ha esdevingut 'partner' principals del Clúster en diversos projectes.

A banda d'oferir un programa formatiu d'alta qualitat i especialització en una jornada similar a les que es realitzen a Reus, portar el Ficommerce a Barcelona  «esdevé una  oportunitat d'or per al Clúster TIC Cat-Sud per tal de donar-se a conèixer allà i permetre al socis del clúster conèixer i aconseguir nous clients», en paraules de Gabriel Domènech, Manager del Clúster TIC. Prèviament, ja s'estan ultimant els detalls d'una primera edició del Ficommerce 2019 que es farà a Reus aquesta primavera. 

Divulgació dels avenços en matèria d''Smart Cities'

Tal i com ha explicat Pablo Mazón, president del Clúster TIC, «L'acord rubricat amb Telefonica també servirà per desenvolupar un seguit d'accions i actes enfocats al desenvolupament, conscienciació i divulgació del concepte de les Smart Cities, amb especial interès en donar a conèixer el que s'està fent al territori en aquesta matèria»

Per altra banda, des del clúster tarragoní també esperen que l'acord serveixi per importat coneixement i noves metodologies de treballa d'altres territories a escala estatal i internacional. Per la seva banda, Bruno Vilarassau, Director de Serveis Digitals i Administracions Públiques de Telefonica Mediterrani, ha valorat molt positivament l'acord. 

Acord Clúster TIC i Telefònica
El Ficommerce se celebrarà a Barcelona al novembre del 2019 | Cedida

 

També et pot interessar:

Injecció de gairebé tres milions d'euros per convertir Salou en una 'smart city'

La fundació Tarragona Smart Region participa de la Mobile Week 2019

L'àmplia varietat d'empreses de Redessa potencia les relacions comercials