El Ball de Cercolets de Reus ja té la seva figura de goma

Ja es pot adquirir a través de l'entitat | Arribarà a les botigues el 9 de desembre
El Ball de Cercolets de Reus ja té la seva figura de goma | Cedida

El Seguici Festiu de Reus no para de créixer, almenys la seva versió de figures de goma. La darrera incorporació és el Ball de Cercolets, que ja es troba a la venda a través de l'entitat i que, el mes vinent, també arribarà a les botigues. La figura és obra de Festiari, l'empresa reusenca artífex de la resta de Seguici de goma, i és producte del treball fet des de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus durant el darrer any.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Des de l'entitat expliquen que «fa temps que moltes persones demanen les figures dels balls tradicionals per seguir ampliant la col·lecció del seguici de la Festa, i hem volgut començar per la figura del Ball de Cercolets perquè és un dels balls que té més fans, tant grans com petits». Se suma, així, a les figures dels Gegants de Reus, el Carrasclet, el Bou, l'Àliga, el Lleó, el Basilisc, la Cucafera i els Xiquets de Reus.

Imatge anterior i posterior dels models vermell i verd del Ball de Cercolets de Reus | Cedida

Igual que en el Ball de Cercolets, la seva reproducció de goma contempla dos models: el vermell i el verd. El primer porta el mocador vermell per davant, la faldilla i el del cap del mateix color, i la faixa verda; i el segon, a la inversa. Amb un preu de 25 euros cada figura —el preu sol ballar entre els 20 i els 30 euros en funció de la novetat i la demanda de cada figura—, ara ja es poden encarregar a través del correu electrònic balldecercolets@gmail.com i de les xarxes socials de la dansa.

Des de la Coordinadora s'informa que hi ha la versió de color verd, la de color vermell i que també es pot adquirir tot el ball. A les botigues tradicionals, el Ball de Cercolets de goma hi arribarà d'aquí a dos dilluns, el 9 de desembre. El procés d'elaboració d'aquestes figures és el mateix que el de la resta d'Elements Festius de Reus i d'arreu de Catalunya. Festiari ha convertit Reus en centre neuràlgic d'aquest filó del marxandatge relacionat amb les Festes Majors que, sobretot entre la canalla, té molta tirada.

"🏙REUS A EXAMEN: Faran una radiografia de la ciutat per planificar les obres" "🛍BONA NOTÍCIA: Obre una nova botiga de roba a La Fira Centre Comercial de Reus!"