Un mòbil escanejant el paper dels Bons Reus amb un codi QR

La primera edició de Bons Reus acaba amb prop de 63.000 descàrregues

Tenen una caducitat de quinze dies i es podran seguir gastant fins que expirin | Es prepara una segona edició per cobrir els que no s'han fet servir fins ara

NOTÍCIA 19/10 06.00h

La primera edició de la campanya Bons Reus ha acabat amb 61.903 descàrregues, que es podran seguir gastant fins que caduquin, quinze dies després d'haver-se obtingut. Són dades d'aquest diumenge a les set de la tarda, quan se n'havien gastat 31.743.

Els 18.000 bons que no s'han descarregat fins ara es posaran de nou a disposició en una segona edició de la campanya. La mesura forma part del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus en l'àmbit enfocat al comerç local i la restauració.

A principis de la setmana passada, els reusencs havien descarregat 50.000 bons i se n'havien fet servir uns 23.000 segons les dades de l'Ajuntament de Reus. En aquell moment, l'impacte econòmic al sector comercial i de la restauració locals era de 760.000 euros.

Ara fa quatre dies, abans del cap de setmana, la xifra ja havia arribat als 60.000 bons descarregats i més de 30.000 de gastats, amb un impacte econòmic de 933.356 euros. A l'espera de conèixer el balanç final per part del consistori i del sector comercial, les valoracions que s'han fet fins ara són en clau positiva.

Un mòbil escanejant el paper dels Bons Reus amb un codi QR
Els bons descarregats es poden seguir gastant fins que caduquin | TarragonaDigital

Un impacte econòmic superior al previst

Quan es va presentar la campanya es va anunciar que comptava amb un pressupost de 400.000 euros que es destinaria a posar a disposició de la ciutadania 80.000 bons de cinc euros. Cada persona empadronada a Reus i major d'edat podia descarregar-ne quatre fins que s'acabessin.

Es podien fer servir per rebaixar el preu de les compres fetes als establiments adherits a la campanya. Un bo de cinc euros es pot fer servir per compres de quinze euros, dos bons per a despeses d'almenys 30 euros, tres bons per a tiquets a partir de 45 euros i tots quatre alhora si la compra era d'almenys 60 euros.

Així doncs, el plantejament inicial feia preveure un impacte econòmic d'1,2 milions d'euros al sector comercial i de la restauració local. La dinàmica detectada fins ara, però, indica que els bons s'estan fent servir per a compres superiors al mínim exigit. Així doncs, la tendència que exposava el govern local fa dues setmanes és que, si s'acaben utilitzant tots els 80.000 bons mantenint la dinàmica, l'impacte econòmic podria arribar als 2,6 milions d'euros.


Comentaris