FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

Últims dies per veure com serà el nou passeig de la Boca de la Mina de Reus

La mostra instal·lada a l'antic hospital Sant Joan de Reus tancarà portes el pròxim dilluns 1 d'abril
Exposició del projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina | Cedida

 

El pròxim dilluns 1 d'abril l'exposició per donar a conèixer als ciutadans el projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina de Reus al vestíbul de l'edifici de l'antic hospital tancarà les seves portes. L'exposició, produïda pel Museu de Reus en coordinació amb Batlle i Roig Arquitectes, consta de diverses maquetes a escala d'alguns dels futurs àmbits del passeig. 

 

La mostra està coincidint amb el termini administratiu d'exposició pública del projecte i es podrà visitar de dilluns a divendres, de 15.30 a les 20.30 hores. Tanmateix, al vestíbul del palau municipal també hi ha exposada una petita mostra amb uns plafons de l'exposició. La consulta del projecte tècnic es pot fer a través dels canals corporatius habituals i els projectes executius es podran consultar presencialment del 20 de febrer al 3 d'abril a les dependències dels Serveis Tècnics d'Arquitectura i Urbanisme de l'Ajuntament de Reus.

 

Àmbits d'actuació en la intervenció urbanística al passeig

El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina de Reus planteja tres àmbits d'actuació: el Passeig, el Jardí Agrari del Camp i el Parc de les Olors. 

 

  • El passeig. El projecte inclou una actuació urbanística troncal de condicionament del passeig que mantindrà el caràcter natural de l’espai, en millorarà les condicions de drenatge i il·luminació, i permetrà recuperar elements de valor històric.

 

  • El Jardí Agrari del Camp. Un nou espai públic de 7.709m2 estructurat com una parcel·la agrícola amb voluntat productiva, educativa i de lleure. El jardí dels fruiters i el jardí dels horts permetran recuperar la relació entre els ciutadans de Reus i la seva agricultura més propera.

 

  • El Parc de les Olors. Una nova zona verda per a descans i lleure, de 10.687m2, que posa en relació el passeig amb el Barranc del Molí. El sistema de recorreguts permet gaudir d’una experiència sensorial entorn d’un conjunt de plantacions d’espècies aromàtiques agrupades per la seva gamma cromàtica.