GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Arriba la 22a Fira de l'Oli DOP Siurana a Reus

La fira es durà a terme del 16 al 17 de novembre
Presentació de la Fira de l'Oli DOP Siurana a l'estació etnològica de Reus | Laia Riba

 

La plaça de la Llibertat de Reus acollirà la 22a edició de la Fira de l'Oli DOP Siurana, del 16 al 17 de novembre. Una festa per celebrar la nova collita d'enguany, on els actes es destinaran a un públic familiar, principalment. Dues jornades plenes d'activitats amb l'oli DOP Siurana com a protagonista. Tasts d'oli, showcookings, exposicions, jornades tècniques o el tradicional esmorzar de degustació, seran algunes de les activitats que es disputaran en aquest cap de setmana.

 

La Fira de l'Oli DOP Siurana ha impulsat altres fires al territori

A l'Estació Etnològica de Reus s'ha fet la presentació, avui 8 de novembre, de la Festa de l'Oli DOP Siurana 2018. A l'acte han assistit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles i el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran. L'alcalde de la ciutat ha fet referència que «Reus es consolida com la capital de l'oli». Per aquest motiu ja fa 22 anys que es du a terme la fira, a més ha servit d'exemple per impulsar altres fires de l'oli al territori.

 

Enguany s'hi sumen més cooperatives de DOP Siurana

Enguany un total de 17 dels productors més importants de la DOP Siurana participaran en aquest esdeveniment. El bon nivell de participació de les cooperatives, produeix que la Fira de l'Oli DOP Siurana sigui de referència per tota Catalunya. En aquesta edició s'amplien el nombre d'actes i s'incorporen noves entitats. Aquesta fira de l'oli, «forma un mosaic de cooperatives amb la DOP Siurana», manifestava l'alcalde Carles Pellicer.

 

Fira de l'Oli DOP Siurana a Reus del 2017 | Laia Solanellas

 

Una fira dedicada al públic familiar

Durant dos dies Reus promocionarà un dels principals productes que es produeixen al territori, a més s'amplien les activitats prèvies a la fira fent promoció de la DOP Siurana durant els dies previs. D'altra banda, els professionals del sector tindran una cita dissabte 17 de novembre, amb la «Jornada Tècnica». Aquesta activitat es durà a terme a la Cambra de Comerç i es presentaran les noves tecnologies pel cultiu de l'olivera.

 

Un oli «elegant, equilibrat i complex»

Encara que enguany no ha estat una bona temporada per l'oli, des de la DOP Siurana volen presentar la collita d'aquest any en societat. El president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, ha manifestat que l'oli d'enguany és «elegant, equilibrat i complex». L'objectiu d'aquesta edició és «la cultura de l'oli, perquè la gent del territori sigui coneixedora i ambaixadora de la DOP Siurana», declarava Antoni Galceran.

 

Fira Oli DOP Siurana 2016 a Reus | Laia Solanellas

 

Divendres 16 de novembre

La 22a Fira de l'Oli DOP Siurana s'iniciarà amb un berenar d'oli i xocolata a les 17 hores a la plaça de la Llibertat. La jornada seguirà amb un taller familiar a càrrec de la URV, una actuació de titelles, un taller infantil i a les 19 hores la inauguració oficial de la fira. Posteriorment, es durà a terme un taller pràctic sota el nom «Taller d'olis macerats: olis que cuiden!».

 

Dissabte 17 de novembre

La fira continuarà dissabte 17 de novembre on a les 10 del matí es farà el tradicional esmorzar degustació. Fins a les dues del migdia es duran terme diversos tallers infantils, i a les 12 el programa «El Suplement» de Catalunya Ràdio començarà el seu programa en directe des de la fira. Mitja hora després, es portarà a cap un tas d'oli i després un showcooking de «Textures d'oli».

Fira Oli DOP Siurana 2016 a Reus | Laia Solanellas

 

Durant la tarda es duran a terme diferents tallers infantils i el sorteig de «El teu pes en oli». Un dels actes més destacats de la Fira de l'Oli DOP Siurana és un taller de cocteleria amb oli, a càrrec d'Hèctor Henche. Finalment el grup musical Afterdark Trio posarà fi a la 22a edició de la fira de l'oli a Reus.

 

L'any passat es van vendre 32.000 litres d'oli DOP Siurana

El producte que més es ven a la Fira de l'Oli DOP Siurana és la garrafa de dos litres d'oli. Encara que la garrafa de 5 litres, també és una de les més venudes el públic aposat per comprar la de mida més petit. La veritat més venuda més coneguda com a «oli del raig» més que la filtrada, segons confirma el president de la DOP Siurana. Enguany es té l'objectiu de superar les vendes de l'ant passat, que van ser més de 32.000 litres d'olis venuts.