Arriba la primera fira de robòtica per infants a Reus, la CATBOT

Aquesta fira robòtica es durà a terme el pròxim 27 i 28 d'octubre a la firaReus
Nens i nenes manegant robots. | Cedida
 

Els nens i nenes del Camp de Tarragona tenen una cita amb la robòtica el pròxim 27 i 28 d'octubre a la fira Reus, amb la primera edició del CATBOT. Els més petits podran desenvolupar la seva habilitat amb les noves tecnologies creant robots d'una forma lúdica i atractiva. A més, podran presentar les seves creacions més ingenioses a concurs durant els dies de la fira.

 

La robòtica en el món educatiu

El CATBOT intentarà oferir una oferta educativa basada en la robòtica durant dues jornades, amb l'objectiu de potenciar la ciència, la tecnologia i les matemàtiques pels infants. Amb la intenció que els més petits desenvolupin la creativitat i la imaginació aplicant-ho a la robòtica, es realitzarà un concurs la jornada de dissabte on els participants podran presentar les seves creacions.

 

Un concurs de robots pels més petits

Aquells nens i nenes que ho desitgin, i que siguin majors de 6 anys, podran presentar les seves construccions robòtiques sempre que complexin els requisits que demanen l'organització del concurs. Els projectes robòtics presentats es dividiran en les categories de construcció fixa i construcció mecànica. La participació en aquest concurs es durà a terme el dissabte dia 27, en horari d'11 hores a 13 hores.

 

L'edifici principal de Redessa al Tecnoparc. | Jordi Olària

 

Una fira també dedicada als professionals del sector

D'altra banda, la fira CATBOT comptarà amb diversos tallers, exposicions, experiments amb el camp de la robòtica, exhibicions de robots educatius, altres concursos paral·lels i conferències dirigides tant als més petits i les seves famílies, com a professionals del sector de la tecnologia robòtica.

 

Aquest projecte neix a la fira de Trobada de Catalunya d'Aficionats al LEGO, que es va dur a terme a firaReus on l'equip de Dynamind juntament amb firaReus, van apostar per organitzar una fira centrada en el sector de la robòtica. Aquesta fira de tecnologia robòtica està destinada principalment als infants, però també es duran a terme diverses activitats pels professionals del camp de la robòtica.

 

Alumnes en una aula de robòtica. | Institut Joan Amigó.

 

El CATBOT s'afegirà a la programació de fires temàtiques de firaReus d'enguany, com una de les novetats de la temporada. Amb entrada gratuïta pels infants menors de 7 anys i per la resta de visitants l'entrada tindrà un cost de 3 euros. Les entrades ja es troben disponibles a la seva pàgina web.