Una filera de cotxes elèctrics aparcats en espiga

El format majoritàriament virtual permet recuperar la fira Velèctric de Reus

Comença aquest dimecres, 9 de juny, i s'acabarà el pròxim dia 18

El Velèctric de Reus comença demà dimecres en format semipresencial. La fira del vehicle elèctric i híbrid durarà fins al 18 de juny i comptarà amb estants virtuals i exposicions físiques de vehicles. Els cotxes i les motos s'ubicaran a la plaça de la Llibertat, a la de l'Univers, als passejos de Prim i de Sunyer, al Mercat Central, al Pallol, a l'Hospital Sant Joan i a l'avinguda de Marià Fortuny.

Pel que fa als estands virtuals, es podran visitar al web de la fira i n'hi haurà nou. Vuit seran de les marques de vehicles elèctrics i híbrids, i el novè de l'Ajuntament de Reus. Serà en aquest últim on es podran seguir tres xerrades sobre mobilitat sostenible que es faran durant la setmana.

Un espai virtual permet recuperar la fira Velèctric de Reus

L'espai virtual permetrà demanar una prova de conducció. De fet, els vehicles exposats físicament aniran acompanyats d'un cartell amb un codi QR que també dirigirà l'usuari cap als estands virtuals. Serà allà on es podrà demanar la informació que es vulgui i resoldre els dubtes que sorgeixin.

Els estands virtuals i les exposicions de vehicles seran de vuit concessionaris diferents. Representaran entre tots més de deu marques de cotxes i motos elèctriques. Després que l'any passat s'hagués de suspendre a causa de la pandèmia, la d'enguany serà la cinquena edició de la fira Velèctric.

El regidor de Medi Ambient de Reus, Daniel Rubio, afirma que «pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives». Pel que fa a les xerrades virtuals, caldrà registrar-s'hi prèviament. La primera tractarà específicament de la modalitat de vehicle elèctric compartit.

És la que ha adoptat l'Ajuntament de Reus per cobrir una part de la flota municipal. La segona anirà a càrrec de l'empresa H2 Biotech. Abordarà la tecnologia de l'hidrogen «com a element clau per a la mobilitat del futur». La darrera, de la mà d'Anatrac d'Energia, tractarà la integració de l'energia solar i el vehicle elèctric a la llar.