Fans de les motos visiten  el Saló de la Moto a firaReus

FiraReus assoleix la xifra rècord de 180 activitats durant aquest any 2019

El centre de Fires i Convencions ha presentat la nova marca per al sector d’esdeveniments ‘firaReus Events’

Aquest any 2019 firaReus assolirà la xifra rècord de 180 activitats i 240 dies d’ocupació. Així ho ha indicat el seu director, Eduard Vicente, en la presentació de la nova marca per al sector d’esdeveniments ‘firaReus Events’. Vicente ha explicat que des de la creació de firaReus s’han realitzat més d’un miler d’activitats de diferents àmbits i que actualment l’edifici acull més d’una quarantena d’empreses i diàriament dona servei a uns 600 treballadors.

La dada és molt important si es té en compte que ara fa vuit anys, quan van entrar en funcionament les instal·lacions, s’organitzaven 25 activitats en 40 dies d’ocupació. Més enllà de les xifres anuals, Eduard Vicente ha reconegut que aquest dimarts 17 de desembre «és un dia molt emotiu» per firaReus.

El centre de Fires i Convencions ha presentat la nova marca per al sector d’esdeveniments (MICE) ‘firaReus events’. Segons la responsable de Comunicació, Mercè Roig, aquesta nova marca «neix per la necessitat de diferenciar l’activitat firal de l’activitat de congressos i de reunions que forma part del nostre dia a dia». De fet, durant la presentació s'ha volgut posar especial èmfasi en l'activitat que es porta a terme a firaReus dia rere dia i com funcionen les rutines de treball. A més, també s'ha volgut destacar la capacitat d'adaptació amb els clients, que busquen del centre un lloc per celebrar el seu esdeveniment.

La marca treballarà conjuntament amb el Catalunya Convention Bureau i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Costa Daurada  amb l'objectiu de coordinar accions comercials per captar clients locals, nacionals i internacionals que vulguin organitzar tota mena d'esdeveniments. 

Imatge de la nova marca per al sector d'esdeveniments 'firaReus events'
Imatge de la nova marca per al sector d'esdeveniments 'firaReus events' | Adrià Morte

La marca 'firaReus events' incorpora el lema ‘our place, our team, your succes’, en català el nostre espai, el nostre equip, el vostre èxit, que segons Roig és el que defineix firaReus i la seva manera de treballar. Per una altra banda, ha indicat que l’elaboració del lema s’ha realitzat tenint en compte l’opinió de proveïdors i clients, com també diverses enquestes internes dins de firaReus.

La regidoria d’Economia, Coneixement i Habitatge de l’Ajuntament de Reus, Teresa Pallarès, ha indicat que «el turisme de negocis és un complement molt important per la ciutat». A més, ha assenyalat que de les 140 activitats que es realitzen només 13 són fires. Fet que demostra que «mantenim el seu format i que cada vegada som més potents»

Pallarès també ha agraït la feina de l’equip humà de firaReus i el seu gran «sentit d’adaptabilitat en tots els canvis que sorgeixen». «Heu estat molt hàbils en trobar noves oportunitats durant aquests anys», ha indicat la regidoria reusenca. 

Imatge de la roda de premsa de presentació de la marca 'firaReus events'
Imatge de la roda de premsa de presentació de la marca 'firaReus events' | Adrià Morte

«El turisme de reunions és un accelerador econòmic i d’innovació»

La directora del Catalunya Convention Bureu, Sònia Serracarbassa, s’ha mostrat satisfeta per la feina feta durant aquests anys per firaReus i ha assegurat que la nova marca «ajudarà al posicionament i comercialització de firaReus com a destinació de reunions i esdeveniments més enllà de l’activitat firal». Segons Serracarbassa, «el turisme de reunions és un accelerador econòmic i d’innovació i contribueix a la desestacionalització».

De cara al futur ha indicat que s’han de captar més esdeveniments internacionals  i aprofitar que Reus està a tocar de Barcelona, que forma part del top 5 d’espais de reunions internacionals. A més, ha explicat que el futur també passa per l’aposta per les noves tecnologies.

Finalment, el cap de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Costa Daurada, Francesc Bueno, ha posat de manifest l’esperit d’evolució de firaReus i el seu equip  i ha reconegut que el nou lema representa molt bé al centre. 

Imatge de la presentació de la nova marca 'firaReus events'
La presentació de la marca 'firaReus events' ha comptat amb la participació de diverses autoritats i institucions | Adrià Morte