Dues sanitàries prenen les dades a les persones que es van a fer la prova

El cribratge massiu a Reus es queda al 30% de la població potencial

L'Ajuntament demanarà que, si s'han de tornar a organitzar proves massives, no s'hagi d'anar a l'Hospital

Poc més de la meitat de la prevista; aquest és el balanç d'afluència al cribratge que s'ha fet durant tres dies per a tres barris de Reus. De les 6.000 persones cridades a fer-se, voluntàriament, la prova PCR per detectar Covid-19, només n'hi han passat 1.768. El departament de Salut havia previst fer el test a unes 3.000 persones.

Segons dades avançades per Ràdio Reus-Cadena SER i confirmades a TarragonaDigital pel departament de Salut, divendres van fer-se la prova 827 persones de les 1.000 que la Generalitat augurava. Dissabte, amb una previsió de 1.500 proves, se'n van fer 638, i de les 500 que es confiava fer ahir dilluns se'n van fer 303.

El cribratge de Reus es queda per sota del 30% de la població potencial

Dijous passat es va anunciar que es duria a terme, a Reus, un cribratge massiu per tallar les cadenes de transmissió del coronavirus. La població cridada a fer-se les proves era la dels barris de la Sardana, la Pastoreta i Monestirs. En concret, la població d'aquesta zona de la ciutat que tingués entre 20 i 50 anys.

Divendres es van posar en marxa i, segons la consellera de Salut, Alba Vergés, fins al migdia s'havia registrat l'afluència esperada. Una tendència que ja no es va mantenir ni durant el que quedava de jornada, ni durant els dos dies restants de tests. Finalment, doncs, un 29,5% de les persones que es podien fer la prova han passat pel CAP Sant Pere o per l'Hospital Sant Joan.

Suposa menys d'una de cada tres. Les previsions inicials, però, era arribar a la meitat de la població potencial. En relació amb aquestes previsions, s'han fet la PCR un 58,9% de les persones que es calculava, gairebé sis de cada deu. El cribratge massiu ja es va anunciar, des de Salut, com una mesura que no descartaven repetir, sigui als mateixos barris o en altres zones de Reus, així com a altres municipis de la zona.

Segons va declarar ahir dilluns Carles Pellicer, alcalde de la ciutat, si se n'han de tornar a fer, l'Ajuntament demanarà que s'instal·lin punts de recollida de mostres als barris en qüestió per facilitar l'assistència. Haver-se de desplaçar al CAP Sant Pere o, sobretot, a l'Hospital, és una de les crítiques que els darrers dies s'ha fet des de diverses veus al cribratge massiu organitzat a Reus.