El món del 'gaming' amb un servei d'assessorament pioner a Reus

La botiga ofereix suport tècnic en els videojocs de la mà d'Albert Galcerà

És molt probable que la majoria del jovent de Reus hagi visitat algun cop la botiga BEEP del barri Niloga, el motiu és que aquest establiment  ofereix un servei de 'gaming' pioner a l'Estat. L'informàtic, Albert Galcerà és l'encarregat del servei d'assessorament tècnic de post venda en videojocs i dona suport tècnic  en tot el que està relacionat amb el món dels videojocs per a ordinador.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

 

El primer servei d'assessorament en jocs

La paraula 'gaming' va aparèixer amb l'arribada dels jocs electrònics i, en concret, des de l'aparició massiva dels jocs d'ordinador o videojocs. Aquest concepte fa referència a tot el que està relacionat amb el món dels videojocs d'ordinador. Albert Galcerà fa més de sis anys que ofereix aquest servei d'assessorament de jocs.

Quan es va començar a implantar, en tot l'estat espanyol no hi havia cap establiment que oferia el servei  amb les característiques que ho feia ell. L'informàtic manifesta que tot va començar perquè a un company i a ell els agradava el món del 'gaming', i van decidir engegar aquest projecte a la botiga. Un servei que al principi va costar iniciar-lo però que ara s'ha establert a moltes botigues d'arreu del territori.

Albert Galcerà fa les tasques de Product Manager PC Gaming
Albert Galcerà fa les tasques de Product Manager PC Gaming | Àngel Ullate

 

«L'etiqueta 'gaming' és el que ven»

La indústria del videojoc és la segona més important del món, després del cinema. És un món que mou molts diners a escala internacional i que, cada cop més, està creixent a nivells inimaginables. En aquesta perspectiva, Albert Galcerà va decidir aprofitar l'ocasió i  oferir el servei d'assessorament per al joc a la BEEP Box de l'avinguda 11 de setembre de Reus.

D'altra banda, a la botiga ofereix tota mena de productes destinats a aquelles persones que juguen a videojocs a un altre nivell.  «L'etiqueta 'gaming' és el que més ven»,  explica Albert Galcerà, els clients venen buscant l'aparell que els jugadors professionals de videojocs tenen «i que la majoria de vegades nosaltres tenim», afegeix.

Tota mena de productes professionals per als jocs d'ordinador

Aquest establiment també disposa d'una zona «d'autèntic jugador professional»   manifesta Galcerà. En aquest espai hi ha instal·lat un equip gairebé complet per jugar als jocs d'ordinador més potents del moment. «En aquest espai hi ha gairebé 1 milió d'euros» expressa. Monitors, pantalles, cadires de més de 300 euros i fins i tot els últims models de ratolins componen aquesta simulació d'habitació «d'un gran 'gamer'».

Imatges de la Fira de Videojocs Mr.Game a la Fira de Reus
Els videojocs van facturar a Espanya durant 2017 més d'1.300 milions d'euros més que el cinema i la música junts | Àngel Ullate

 

La indústria del videojoc està en auge

L'informàtic Albert Galcerà, explica que aquest servei esdevé «el principal servei de la botiga BEEP Box, és el que més factura». Normalment, quan un usuari arriba a la botiga, l'Albert  el primer que li pregunta és a quin joc juga,  a partir d'aquí comença l'assessorament tècnic de post venda. «En aquestes ocasions estàs obligat conèixer l'última tendència en el món del 'gaming'», manifesta l'informàtic de l'establiment ja que,  cada cop més, els usuaris són grans experts en la matèria.

«Aquest món ha crescut en menys de 10 anys a un nivell molt elevat», manifesta Albert Galcerà, «recordo quan anàvem a Taiwan per promocionar la marca i els productes estaven a preus molt baixos perquè ningú ho coneixia», afegeix l'informàtic. Actualment són una part de propietaris de la Lliga de Videojoc Professional (LVP),  que és la competició espanyola de videojocs d'àmbit nacional. Els participants competeixen en videojocs com League of Legends, Clash Royale o Call of Duty.

Imatges de la Fira de Videojocs Mr.Game a la Fira de Reus
Imatge de la Fira de Videojocs Mr.Game a la Fira de Reus | Àngel Ullate

 

Les fires de videojocs són el principal reclam

Albert Galcerà també es dedica a promocionar en diverses fires de videojocs com la Barcelona Week Game, al Gamergy o Mangamore, entre altres, oferint els diversos productes 'gaming' de la botiga. Galcerà fa molts anys que assisteix a fires del sector i explica que «abans érem l'únic estand en aquestes fires i les vendes eren molt elevades, mai donàvem l'abast», actualment «la competència en el sector del 'gaming' és molt alta», afegeix. Recentment va organitzar la fira Mr.Game a Reus, un esdeveniment pioner al territori tarragoní en el món dels videojocs.