Torna la Ganxet Pintxo de Tardor amb més tapes que l'edició anterior

La ruta reusenca es durà a terme del 8 al 18 de novembre i aquesta serà ja la quinzena edició
Presentació de la Ganxet Pintxo de Tardor 2018 al restaurant As de Copes Reus. | Laia Riba

 

Torna la ruta gastronòmica més reusenca, la Ganxet Pintxo de Tardor 2018, amb la seva quinzena edició. Els carrers de la ciutat s'ompliran de comensals per degustar les 44 tapes que enguany ofereixen els 47 establiments participants. Avui, 5 de novembre s'ha fet la presentació de la ruta que es durà a terme del 8 al 18 de novembre, on els restaurants oferiran les seves millors creacions.

Amb el mateix format de cada edició, els participants podran degustar les diferents tapes gastronòmiques que ofereixen els 47 establiments. Amb un preu de 2,50 euros, podran gaudir d'una tapa acompanyada d'una cervesa Estrella Damm. A més, tres dels 47 establiments oferiran un menú degustació de tapes per 30 euros. Com en l'anterior edició, el menú estarà basat en pintxos i inclourà dues cerveses. Per facilitar la ruta, els locals que ofereixen el pintxo estaran senyalitzats amb el banderó de la campanya.

La tapa que oferirà l'As de Copes amb oli DOP Siurana | Laia Riba

 

«La Ganxet Pintxo té l'esperit ganxet de Reus»

Aquest dilluns, 5 de novembre, s'ha fet la presentació de la ruta gastronòmica més rellevant de Reus. A l'acte de presentació hi han assistit el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanormà, que ha destacat «la importància d'aquesta ruta per a ciutat». Així com la regidora de Cultura i Projecció de Ciutat, Montserrat Caellas, manifestant que «la Ganxet Pintxo de Tardor, té l'esperit ganxet de Reus», ha afegit que aquesta ruta «dóna peu a noves iniciatives del sector a Reus». També han estat present els responsables dels col·laboradors, de la DOP Siurana, el Banc de Sang i Teixits, el Centre de Normalització Lingüística i d'Estrella Damm.

Una nova guia de la Ganxet Pintxo commemorativa

Altres novetats són que es torna al llibert desplegable d'informació de tapes, en commemoració de la quinzena edició en aquest setè aniversari de la ruta gastronòmica s'ha volgut «recuperar la històrica guia que tant agradava», afirmava el president de la Cambra de Comerç. Per tant, enguany es passa del llibret de tapes a la guia desplegable per descobrir les ofertes gastronòmiques i on se situen. D'altra banda, també es posa a disposició l'aplicació de la ruta o bé, la pàgina web on es trobarà tota la informació.

Entitats col·laboradores de la Ganxet Pintxo de Tardor 2018 | Laia Riba

 

Nous establiments s'afegeixen a la Ganxet Pintxo

De la mà de la Cambra de Comerç, en aquesta edició es podran veure tapes per a tots els gustos. Enguany, s'han incrementat en un 20% els establiments nous que s'han afegit a la ruta gastronòmica. A més, s'han afegit en l'edició de tardor quatre establiments nous. «Des de l'organització anem buscant una rotació d'establiments per oferir nous serveis», manifestava Isaac Sanromà.

Les violoncel·listes Mariona de Dalmau i Anna Muñoz, protagonistes del cartell de la Ganxet Pintxo de tardor 2018 | cedida

 

Dos cartells per una edició de la Ganxet Pintxo

Amb motiu de Reus Capital de la Música, des de l'organització de la ruta gastronòmica han volgut dedicar l'edició de tardor a la música. Per aquest motiu, Les violoncel·listes reusenques Mariona de Dalmau i Alba Muñoz, protagonitzen el cartell de la Ganxet Pintxo de Tardor 2018 de Reus. A més el club de futbol Reus Deportiu, també serà el representant d'aquesta ruta, amb la imatge dels seus dos porters, Edgar Badia i Pol Freixenet com a imatges de cartell.

Concursos per a tothom durant la ruta de tapes de Reus

Aquesta ruta té l'objectiu de fer partícip no només als establiments, sinó a tots els participants de la Ganxet Pintxo de Tardor. D'una banda hi haurà el «Concurs d'Instagram», que es premiarà la millor fotografia penjada en aquesta xarxa social. Per l'altra, el Centre de Normalització Lingüística ha engegat el «Ganxet Mot», un joc a la xarxa per descobrir diversos paranys lingüístics.

Participants de la Ganxet Pintxo primavera 2017 | Josep Martí

 

Nou premis de la Ganxet Pintxo de Tardor 2018

Un total de nou premis es repartiran en la Ganxet Pintxo de Tardor 2018. Els clients votaran els tres premis populars, els tres professionals seran atorgats per un jurat expert, el premi DAMM serà per la millor tapa marinada amb la cervesa, el «Ganxet Llengua, per aquells establiments que hagi fet el millor ús del català, i finalment el premi «DOP Siurana», per la millor tapa elaborada amb aquest oli.

Per descobrir totes les tapes de la Ganxet Pintxo de Tardor 2018, podeu seguir aquest enllaç.

"Una dona ferida a Reus en incendiar-se el seu assecador" "S'encasta contra un senyal de trànsit a Reus, fuig i l'enxampen conduint begut"